Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Avondconcert (MAX)

  Gepresenteerd door:

  Wouter Pleijsier, Christiaan Kuyvenhoven

  MA | DI | WO | DO | ZO

  20:00 - 22:30

  Iedere woensdag schuift een bekende Nederlander aan bij het MAX Avondconcert, de zogenaamde loge-gast. Voorafgaand aan het concert en in de pauze vraagt presenator Wouter Pleijsier of Christian Kuyvenhoven naar de rol van (klassieke) muziek in het leven van de gast en laat de gast zelf muziek horen die van invloed is geweest op zijn/haar leven.

  Verder is er ruimte om te praten over de dingen die de gast actueel bezig houden.

  • Logegast Jeroen Swolfs

   zondag 6 augustus 2017

   Jeroen Swolfs is fotograaf en reisde in 7 jaar de hele wereld rond om in 195 hoofdsteden het straatbeeld te fotograferen. Het project Streets of the World werd een groot succes en naast een schitterend boek is er ook een museum in Zaandam waar alle foto’s in het groot te bewonderen zijn. Jeroen Swolfs is vanavond de logegast. Met Christiaan praat hij over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat die avond in Museum Prinsenhof in Delft gegeven wordt.

   Beluisteren
  • Logegast Ted van Lieshout

   donderdag 27 juli 2017

   In deze uitzending is schrijver en dichter Ted van Lieshout de logegast. Hij won acht Zilveren Griffels, één Gouden Griffel, de Theo Thijssenprijs en de Woutertjes Pieterse prijs voor jeugdliteratuur.  Volgende maand verschijnt zijn nieuwste dichtbundel: Onder mijn matras de erwt.
   Met Christiaan Kuyvenhoven praat hij over zijn werk, muziek in zijn leven en over het openingsconcert van het Delft Chamber Music Festival.

   Beluisteren
  • Logegast Ola Mafaalani

   dinsdag 11 juli 2017

   De logegast is theatermaker Ola Mafaalani. Zij was tot begin dit jaar artistiek directeur van het Noord Nederlands Toneel. Zij regisseerde klassiekers als Medea en Hamlet en ontving vorig jaar de Prosceniumprijs voor haar werk. Haar Magnuis Opus is een toneelstuk gebaseerd op de bekende Deense televisieserie Borgen. Een tien uur durend theaterspektakel met dertig acteurs, musici en figuranten. De reprise ervan is deze maand te zien in Koninklijk theater Carré in Amsterdam.

   Beluisteren
  • Logegast Marieke van Schijndel

   woensdag 5 juli 2017

   logegast is vanavond is Marieke van Schijndel, directeur van het Museum Catharijneconvent in Utrecht. Het Catharijneconvent is initiatiefnemer van het tot stand brengen van het Grootste Museum van Nederland. En deze maand wordt dat Grootste Museum van Nederland geopend.

   Beluisteren
  • Logegast Ronald Giphart

   maandag 19 juni 2017

   In deze uitzending is schrijver Ronald Giphart de logegast. Hij is bekend van bestsellers als ‘Ik ook van jou’ (1992), ‘Phileine zegt sorry’ (1996) en ‘Ik omhels je met duizend armen’ (2000). Maar ook talloze verhalen, bloemlezingen en columns staan op zijn naam. Naast schrijver is Ronald Giphart ambassadeur van het Oogfonds. Aanstaande woensdag doet hij mee aan een speciale actie genaamd: Blind voor 1 dag, waarbij hij tijdelijk blind publiek gaat voorlezen.

   Wouter Pleijsier praat met hem over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft in het Concertgebouw in Amsterdam.

   Beluisteren