Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Avondconcert (MAX)

  Gepresenteerd door:

  Wouter Pleijsier, Christiaan Kuyvenhoven

  MA | DI | WO | DO | ZO

  20:00 - 23:00

  Iedere woensdag schuift een bekende Nederlander aan bij het MAX Avondconcert, de zogenaamde loge-gast. Voorafgaand aan het concert en in de pauze vraagt presenator Wouter Pleijsier of Christian Kuyvenhoven naar de rol van (klassieke) muziek in het leven van de gast en laat de gast zelf muziek horen die van invloed is geweest op zijn/haar leven.

  Verder is er ruimte om te praten over de dingen die de gast actueel bezig houden.

  • Logegast Ronald Giphart

   maandag 19 juni 2017

   In deze uitzending is schrijver Ronald Giphart de logegast. Hij is bekend van bestsellers als ‘Ik ook van jou’ (1992), ‘Phileine zegt sorry’ (1996) en ‘Ik omhels je met duizend armen’ (2000). Maar ook talloze verhalen, bloemlezingen en columns staan op zijn naam. Naast schrijver is Ronald Giphart ambassadeur van het Oogfonds. Aanstaande woensdag doet hij mee aan een speciale actie genaamd: Blind voor 1 dag, waarbij hij tijdelijk blind publiek gaat voorlezen.

   Wouter Pleijsier praat met hem over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat het Nederlands Philharmonisch Orkest geeft in het Concertgebouw in Amsterdam.

   Beluisteren
  • Logegast Bernice Notenboom

   woensdag 7 juni 2017

   Bernice Notenboom is in deze uitzending de logegast. Ze is filmmaakster, poolreiziger en klimaatjournaliste. Ze gaat op extreme expedities om het veranderende klimaat een gezicht te geven. Sinds een paar weken is ze terug van haar laatste Noordpool expeditie.
   Met Wouter Pleijsier praat ze over haar werk, muziek in haar leven en over het concert dat gegeven wordt in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

   Beluisteren
  • Logegast Sander de Heer

   woensdag 24 mei 2017

   Deze week is het De Week van het Luisterboek. Sander de Heer is genomineerd in beide categoriën: jeugd (De Gruwelijke Generaal van Jozua Douglas) en volwassenen (13 uur van Deon Meyer). Een unicum.
   Sander de Heer, (stem)acteur en schilder
   , is dankzij zijn opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht een veelzijdig mens. Hij acteert op televisie en in het theater, is als stemacteur te horen in films en commercials en maakt schilderijen en tekeningen.
   Met Wouter Pleijsier praat hij over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat gegeven wordt in De Doelen in Rotterdam.


   Beluisteren
  • Loge-gast Bas Heijne

   woensdag 17 mei 2017

   Op de vooravond van de uitreiking van de belangrijkste literatuurprijs van Nederland is schrijver en columnist Bas Heijne loge-gast in het MAX Avonconcert De schrijver krijgt donderdag 18 mei de prijs voor zijn beschouwend oeuvre.

   De P.C. Hooft-prijs is ingesteld in 1947. In dat jaar werd op 21 mei de 300ste sterfdag van Pieter Corneliszoon Hooft herdacht. De prijs wordt jaarlijks rond de sterfdag van P.C. Hooft uitgereikt en bedraagt 60 duizend euro.

   Presentator Wouter Pleijsier praat met Bas Heijne over de prijs, zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat door pianist Paul Lewis gegeven wordt in het Muziekgebouw aan 't IJ.

   Beluisteren
  • Loge-gast Lidewij de Koekoek

   woensdag 10 mei 2017

   Sinds afgelopen weekend is in het Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam de tentoonstelling : ‘Rembrandt en Jan Six. De ets en de vriendschap’ te zien. Daarom is de directeur van dit bijzondere museum vanavond de loge-gast: Lidewij de Koekkoek. Samen met Wouter Pleijsier praat ze over haar werk, muziek in haar leven en over het concert.