Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Avondconcert (MAX)

  Gepresenteerd door:

  Wouter Pleijsier, Christiaan Kuyvenhoven

  MA | DI | WO | DO | ZA | ZO

  20:00 - 22:30

  Iedere woensdag schuift een bekende Nederlander aan bij het MAX Avondconcert, de zogenaamde loge-gast. Voorafgaand aan het concert en in de pauze vraagt presenator Wouter Pleijsier of Christian Kuyvenhoven naar de rol van (klassieke) muziek in het leven van de gast en laat de gast zelf muziek horen die van invloed is geweest op zijn/haar leven.

  Verder is er ruimte om te praten over de dingen die de gast actueel bezig houden.

  • Logegast Hans Goedkoop

   dinsdag 10 oktober 2017

   In de maand van de Geschiedenis is de logegast vanavond historicus en presentator Hans Goedkoop. Hij is bekend van geschiedenisprogramma’s als Andere Tijden, De Gouden Eeuw en de serie Goede Hoop die dit voorjaar te zien was. Gisterenavond is de 1e aflevering van de geschiedenisquiz ‘Van Alle Tijden’ uitgezonden en daarin is Hans als quizmaster te bewonderen.

   Met Wouter praat hij over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat gegeven wordt in het Concertgebouw.

   Beluisteren
  • Logegast Max Pam

   woensdag 4 oktober 2017

   Logegast van vanavond is Max Pam, journalist, schaker, schrijver en televisiemaker. Al 40 jaar schrijft hij columns voor onder ander De Volkskrant, Het Parool en Vrij Nederland. En onlangs verscheen zijn nieuwste roman genaamd Leviathan of Het Hart in de Steen.

   Met Wouter praat hij over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat gegeven wordt door het Nederlands Kamerkoor.

   Beluisteren
  • Logegast Jerry Goossens

   dinsdag 19 september 2017

   Logegast vanavond is schrijver en columnist Jerry Goossens. Hij heeft vorige week zijn nieuwe roman 'Tot Bloed op het Droge' gepubliceerd en staat wekelijks met zijn columns in Dagblad AD en het tijdschrift Grazia. Met Wouter praat hij over zijn werk, muziek in zijn leven en over het concert dat in het Zuiderstrandtheater gegeven wordt door het Residentie Orkest.

   Beluisteren
  • Logegast Elly Biesters

   woensdag 13 september 2017

   De logegast bij het concert van vanavond is schrijfster Elly Biesters. Vorige maand verscheen haar debuutroman “Ongemakkelijke Mensen”. Een verhaal over haar jeugd en haar opmerkelijke familie. Met Wouter Pleijsier praat ze over het boek, over muziek in haar leven en over het recital dat pianist Frank van de Laar vanavond geeft in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

   Beluisteren
  • Logegast Michiel Borstlap

   woensdag 6 september 2017

   Mijn logegast vanavond is pianist en componist Michiel Borstlap. Hij won diverse prijzen waaronder de Thelonious Monk Composers Award en een Gouden Kalf. Niemand minder dan Herbie Hancock en Wayne Shorter speelden zijn werk en hij geeft concerten over de hele wereld. Dit jaar kwam zijn nieuwste cd Velvet uit en vanavond schuift hij aan bij het MAX Avondconcert.

   Beluisteren