Het tweejaarlijkse cellofeest in Amsterdam was dit jaar van 20 t/m 29 oktober te beleven. Kijk hieronder zes van de concerten terug:

Residentie Orkest met Alisa Weilerstein en Alexander Rudin
Het Tweede celloconcert van Dmitri Sjostakovitsj, gecomponeerd voor de grote Russische cellist Mstislav Rostropovitsj, is van een indringende ernst maar ook van een diep menselijk meevoelen waarbij de verklankte sprankjes humor en hoop het uiteindelijk verliezen van de melancholie.
William Waltons Celloconcert, gecomponeerd voor die andere grote Russische cellist Gregor Piatigorsky, behoort met zijn prachtige Engelse lyriek en superenergieke tweede deel, een Allegro appassionato, tot de top van de celloconcerten.


Cello Coupé
Het slotfeest van de Cello Biënnale 2016: een spectacle coupé in de theatrale setting van een Parijs’ Grand Café.

Die 12 Cellisten der Berliner Philharmoniker
De Rolls Royce onder de cello-ensembles met het dramatische, oorspronkelijk voor dubbelkoor geschreven, Figure Humaine van Francis Poulenc en spannende Argentijnse tango’s.

Orkest van de 18e Eeuw
Misschien wel het mooist denkbare celloprogramma van het Orkest van de 18e Eeuw: het geliefde celloconcert van Haydn en het niet minder populaire dubbelconcert van Brahms gecombineerd met twee minder bekende maar interessante werken uit de 18e én de 19e eeuw.

Eight Lines
Minimal, romantisch, avant-garde en Latijns- Amerikaans: vier verschillende muziekstijlen in vier iconische Amerikaanse werken.Dolce far niente
Oer-Russische liederen van de Russische reuzen Glinka, Borodin en Tsjaikovski omkaderd door het dolce far niente van de hedendaagse Rus Alexander Raskatov en de exotische klanken van componiste Franghiz Ali-Zadeh uit Azerbeidzjan.