Het seizoen 2015/16 in onze concertseries: 

 

 

 

 

Brochure AVROTROS Vrijdagconcert 2015-16.jpgHet AVROTROS Vrijdagconcert: Rusland, Nielsen en Grote Violisten
Russische muziek staat dit seizoen centraal in het AVROTROS Vrijdagconcert (voorheen: De Vrijdag van Vredenburg). En dan nemen we ‘Russisch’ heel ruim: naast grote namen zoals Sjostakovitsj, Prokofjev, Moessorgski en Tsjaikovski staat ook muziek van bijvoorbeeld de Oekraïner Valentin Silvestrov, de Est Arvo Pärt, de Georgiër Giya Kantsjeli en de Tataars-Russische Sofia Goebaidoelina op het programma.
De nieuwe en Nederlandse muziek is vertegenwoordigd met twee wereldpremières, tien Nederlandse premières en acht Nederlandse werken. Zo verzorgen het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor op 10 april 2016 de wereldpremière van Rude Circles van Robert Zuidam.
Van de belangrijkste en meest karaktervolle componist van Denemarken, Carl Nielsen, brengen we onder andere drie van zijn fraaiste symfonieën – een mooie manier om zijn honderdvijftigste verjaardag te vieren!
Internationaal gerenommeerde dirigenten en solisten geven acte de présence, onder wie Edo de Waart en Jaap van Zweden; beiden waren eens chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en hebben een grote historie in de omroepconcertseries in Utrecht. En wat dacht u van de serie Grote Violisten, met optredens van onder anderen Leonidas Kavakos, Simone Lamsma, Viktoria Mullova, Vadim Repin en Nikolaj Znaider?
Bekijk de brochure (PDF)
www.radio4.nl/avrotrosvrijdagconcert 
(abonnementen verkrijgbaar vanaf 7 maart)

 

Brochure NTR ZaterdagMatinee 2015-16.jpgChinamerica in de NTR ZaterdagMatinee
“Lang leve de NTR ZaterdagMatinee, die in Het Concertgebouw met grote regelmaat muzikale projecten werkelijkheid laat worden die nergens anders mogelijk zouden zijn.” Aldus Het Parool onlangs.
Onder de kop Chinamerica slaat de Matinee in seizoen 2015-2016 de muzikale vleugels verder uit dan ooit. Oost-West: het vormt dit seizoen de rode draad in de ZaterdagMatinee. Met o.a. werk van nieuwe componisten uit Azië, het opdrachtwerk Asie van de Nederlandse componist Richard Rijnvos, én een uitvoering van Puccini’s geliefde ‘Japanse’ opera Madama Butterfly. 
En er is meer om naar uit te kijken: Jaap van Zweden trapt het seizoen af met Wagners Tristan und Isolde en William Christie dirigeert Les Arts Florissants mét topsolist Philippe Jaroussky in Händels oratorium Theodora. De legendarische Bernard Haitink dirigeert het Radio Filharmonisch Orkest in Bruckners onvoltooide Negende Symfonie.  
Bekijk de brochure (PDF)
www.radio4.nl/ntrzaterdagmatinee

 

Brochure Zondagochtendconcert 2015-16.jpgMee naar andere werelden in Het Zondagochtend Concert
Iedere zondagochtend heerlijk wakker worden met de mooiste concerten! Seizoen 2015/2016 van het Zondagochtend Concert begint sprookjesachtig. De Essener Philharmoniker spelen Debussy en Dvoƙák: componisten die je meevoeren naar een andere wereld. 
Het Radio Filharmonisch Orkest is de spil van deze serie, met o.a. een uitvoering van Brahms' meesterwerk Ein deutsches Requiem o.l.v. Edo de Waart en Sjostakovitsj' Eerste Vioolconcert met soliste Simone Lamsma. De legendarische Tallis Scholars brengen een programma rondom Allegri’s Miserere en het Groot Omroepkoor zingt Cherubini’s wonderschone Requiem. Daarnaast ontmoet u orkesten van wereldklasse, zoals de Akademie für Alte Musik Berlin en Amsterdam Sinfonietta. Het Zondagochtend Concert verwelkomt bovendien topsolisten en -dirigenten als Nikolaj Znaider, Arthur en Lucas Jussen, Leonidas Kavakos en Jaap van Zweden.
Het Zondagochtend Concert, de mooiste opmaat voor de week!
Bekijk de brochure (PDF)
Bestel kaarten op de website van Het Zondagochtendconcert