Al sinds de opening van Vredenburg in 1979 bieden de omroepseries unieke, klassieke concerten. Binnen de series hebben de ensembles van de publieke omroep een bijzondere plek en zorgt het fantastische publiek voor magische, muzikale momenten.

Het overkoepelende thema van het AVROTROS Vrijdagconcert in 2018-2019 is De Liefde. Er zijn verschillende deelseries, met voor ieder wat wils. De Liefde komt terug in vele uitingsvormen. Het openingsconcert draait rondom het ultieme liefdesverhaal van Roméo et Juliette, maar is tevens een hommage aan Berlioz. Natuurlijk is Nederlandse muziek ook ruim vertegenwoordigd, met werken van onder meer Jan van Gilse, Johan Wagenaar en Tristan Keuris.

Naast onze geliefde omroepensemble - het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor - mogen we ook fantastische gastensembles ontvangen, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir.

Mogen we je ook komend seizoen weer ontvangen? 

Klik hier om de brochure van 2018-2019 te bekijken (PDF)