Siebe Henstra en de Nederlandse Bachvereniging in Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. 

Dit concert voor klavecimbel heeft een sombere toonsoort, f klein. Het klagende karakter is meteen duidelijk aanwezig. Toch breekt op verschillende plaatsen ook de zon door. “Het hele concert steekt fijn in elkaar”, aldus solist Siebe Henstra. In het eerste deel laat Bach het orkest en de klavecinist een geraffineerd spel spelen met een soort ‘dikke-neus-achtig’  echo effect. Er wordt samengespeeld en dan herhaalt het klavecimbel het laatste figuurtje. In het derde deel grijpt Bach hierop terug, maar dan is het andersom – het orkest herhaalt, het klavecimbel zwijgt.

Lees meer over BWV 1056 op de site van All of Bach. Daar is ook het archief te vinden met alle tot nu toe uitgebrachte BWV-nummers.

All of Bach
In aanloop naar het 100-jarige jubileum van de Nederlandse Bachvereniging in 2021 ontstond het idee om alle werken van Bach uit te voeren, in beeld en geluid. Om dichtbij de componist te blijven, worden de werken op passende locaties opgenomen: cantates in een kerk, kamermuziek in huiskamers, orgelmuziek op bijzondere orgels, etc. Dit wordt gedaan met het eigen ensemble en met vele gastmusici. Alle werken zijn gratis te zien en te beluisteren op de website van All of Bach, waar ook interviews op staan en achtergrondinformatie te vinden is. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe opname.