Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  De Klassieken (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Ab Nieuwdorp

  MA | DI | WO | DO | VR

  09:00 - 12:00

  Het Klassieke Hart

  Eefje de Visser

  Zangeres Eefje de Visser deelt haar favoriete klassieke muziek met ons.

  Beluisteren

  Eefje de Visser (1986) is zangeres. In 2009 won ze de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. ‘Vernuftig’, ’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ schreef de pers over haar eerste plaat. ‘Warm’, ‘intiem’ en ‘diepgaand’ over haar tweede. Met 'De Koek' en 'Het is' heeft De Visser twee succesvolle albums op zak en wist ze in een paar jaar tijd een trouw publiek op te bouwen in Nederland en België. Nachtlicht is de titel van haar derde album dat begin 2016 verscheen.

  De Nederlandse en Vlaamse pers gaat massaal plat voor Nachtlicht. “Een wonderschoon, modern popalbum”, schrijft Gijsbert Kamer in de Volkskrant. “Wow”, vindt Veronica gids. Voor het maken van Nachtlicht verliet Eefje haar comfortzone, trok naar Barcelona om nummers te schrijven en nam de plaat deels op in Utrecht, Gent en Frankrijk. On-Nederlandse, exotische invloeden, broeierige, stadse sferen en een extraverte mindset zijn duidelijk hoorbaar.

  Met haar creatieve manier van tekstschrijven als handelsmerk, haar heel eigen sound én eigenwijze zakelijke aanpak veroverde Eefje haar unieke plek in de Nederlandse popmuziek. In 2011 richtte ze haar eigen platenmaatschappij op om onafhankelijk te kunnen werken. Samen met haar vaste band ontwikkelde Eefje de afgelopen jaren een sterke live-sound, gegroeid door de vele clubtours en het spelen op festivals. Nachtlicht laat een duidelijke evolutie horen. Met dit meer volwassen geluid zet Eefje een duidelijke volgende stap in haar carrière. Voor het artwork, de video’s en styling werkte ze samen met creatief team bestaande uit videomaker Max Italiaander en de Rotterdamse kunstenaar Luis Alonso Rios Zertuche. Het kostuumontwerp voor de Nachtlicht-tour is van modeontwerpster Annemarije van Harten.

  • Annelie de Vries - Of

   vrijdag 27 januari 2017

   Annelie de Vries
   Of
   Annelie de Vries (piano)

   Beluisteren
  • Joep Beving - Wanderlust

   donderdag 26 januari 2017

   Joep Beving
   Wanderlust
   Joep Beving (piano)

   Beluisteren
  • Chilly Gonzalez - Venetian Blinds

   woensdag 25 januari 2017

   Chilly Gonzalez
   Venetian Blinds
   Chilly Gonzalez (piano)

   Beluisteren
  • Satie - Petite Ouverture a danser

   dinsdag 24 januari 2017

   Erik Satie
   Petite Ouverture a danser
   Jeroen van Veen (piano)

   Beluisteren
  • Claude Debussy - La fille aux cheveux de lin

   maandag 23 januari 2017

   Claude Debussy
   La fille aux cheveux de lin
   Jean-Efflam Bavouzet (piano)

   Beluisteren
  • Live muziek

   De live muziek wordt vanavond verzorgd door drie acts. Ten eerste Ensemble Calliopée, rechtstreeks vanaf het Gergiev Festival naar het Vondelpark. Daarnaast speelt het ensemble Musica Amphion en singer-songwriter Eefje de Visser speelt klassieke varianten op haar mooiste nummers.

  • Eefje de Visser & Red Limo String Quartet - "Alles Doen"

  • Eefje de Visser & Red Limo String Quartet - "Dat Kan"