Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  De Klassieken (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Ab Nieuwdorp

  MA | DI | WO | DO | VR

  09:00 - 12:00

  Uitzending

  jurgenvandenberg.jpg

  Uitzending

  van vrijdag 15 oktober 2010

  Presentatie: Jurgen van den Berg

  Luister terug

  Vandaag in de uitzending

  Fragmenten

  • 'Yuri van Gelder is door de bond onterecht uit de ploeg gezet'

   “Nee ik heb geen cocaïne gebruikt”. Dat is de korte samenvatting van het betoog waarin Yuri van Gelder dus tegenspreekt dat hij opnieuw in de fout is gegaan.
   Van Gelder werd wegens hernieuwd cocaïnegebruik door de Gymnastiekbond KNGU uit de ploeg gezet voor het WK turnen.Om zijn onschuld aan te tonen wijst de ringenspecialist in zijn eigen verklaring op een recente urinetest waar geen sporen van cocaïne werden aangetroffen.
   De turnbond kon dat bevestigen noch ontkennen; ze hadden daar geen officiële informatie over. Maar bondsvoorzitter Jos Geukers is op zijn beurt zeker van zijn zaak. De vraag of Yuri tegenover de bond zijn hernieuwd cocaïnegebruik had toegegeven, beantwoordde hij met een volmondig “ja”.
   En zo lijkt er een onherstelbare vertrouwensbreuk te zijn ontstaan tussen de turnbond en hun eens zo geliefde 'Lord of the Rings', Yuri van Gelder.
   Heeft de turnbond te snel een conclusie getrokken? Of is het begrijpelijk dat ze niet met Yuri door willen omdat ook zonder direct bewijs duidelijk is dat hij niet van de cocaïne af kan blijven?