De jaarlijkse Gedichtendag komt eraan, met dit jaar ‘humor’ als thema. NPO Radio 4 staat daarom een week lang in het teken van poëzie. 

Jesse_Bart.jpg

Vanaf maandag 23 januari is iedere ochtend rond 8.45 een dichter te gast in De Ochtend van 4, die poëzie voordraagt rond het thema humor. Daarbij klinkt live-muziek van klarinettisten Jesse Faber en Bart de Kater. Zij improviseren rond de gedichten.

Maandag bijten we het spits af met een optreden van Ingmar Heytze, die onder meer bekend is van zijn korte gedichten in de openbare ruimte van de stad Utrecht.

Dinsdag treedt Ivo de Wijs op. Hij omschrijft zichzelf als light verse-dichter, en publiceerde tien dichtbundels met een speelse toon.

Woensdag is Maud Vanhauwaert te gast: de Vlaamse dichteres probeert met speelse theatrale vormen poëzie publiekelijk te maken.

En op Gedichtendag zelf is cabaretier en tekstdichter Jan Beuving twee uur lang co-presentator in De Ochtend van 4. Samen met Margriet Vroomans leest hij de favoriete Nederlandse poëzie voor van luisteraars van Radio 4. Mensen hebben hun favoriete humoristische gedichten daarvoor ingestuurd, bijvoorbeeld werken van Annie M.G. Schmidt, Gerard Reve en Kees Tip. Daarnaast zing Jan Beuving eigen liedjes met een vleugje humor.