NPO Radio 4 trekt dit jaar het land in voor het jaarlijkse klassieke muziekfeest: de Hart en Ziel Lijst. De ‘Hart & Ziel Bus’  tourt een week lang langs Nederlandse steden om stemmen op te halen. Startpunt is het centrum van het land; Utrecht. Roger van Boxtel, president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen, brengt als eerste zijn stem uit. Hiermee is de stemperiode, die loopt van 22 tot en met 30 september, officieel geopend. 

 

WAAR STAAT DE NPO RADIO 4 HART & ZIEL BUS?

Hart & Ziel Radio 4_V2.png

vrijdag 22 september               Utrecht, Mariaplaats

zaterdag 23 september            Amsterdam, Conservatorium

zondag 24 september              Amsterdam, Museumplein

maandag 25 september           Enschede, campus Universiteit Twente,

dinsdag 26 september             Groningen, Vismarkt,

woensdag 27 september          Maastricht,  Grote Markt

donderdag 28 september         Goes, Grote Markt

vrijdag 29 september               Leiden, LUMC

vrijdagavond 29 september     Utrecht, TivoliVredenburg


NPO Radio 4 gaat op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die luisteraars het meest raken, troosten of inspireren. Al deze 300 stukken vormen samen de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst.

Vrijdag 22 september opent NS-topman Roger van Boxtel de stemweek.  Van Boxtel noemt de Hart en Ziel Lijst dé klassieke barometer van Nederland: “Klassieke muziek verlicht én verdiept. Het verheft en beroert me, het raakt en ontroert me. Geen toekomst zonder klassiek! “

Marwil Straat, zendermanager NPO Radio 4: “Elk jaar bereiken we meer mensen met de 300 mooiste klassieke werken: de NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst. Het is een project waarbij klassieke muziek, radio, tv, publiek samen komen, zowel online als fysiek in het land. Dit jaar zoeken we nog meer onze luisteraars op. Met de Hart & Ziel Bus doen we alle provincies aan, zodat iedereen direct zijn of haar stem uit kan brengen en live kan genieten van de beste klassieke werken.”

Hart & Ziel bus-tour
Na de opening gaat de Hart & Ziel Bus een week lang op tournee naar Amsterdam, Enschede, Groningen, Maastricht, Goes en Leiden. De bus doet steeds verschillende plekken aan: van het lokale marktplein, station, de universiteitscampus tot het ziekenhuis. Van 7.00 tot 12.00 uur komt de NPO Radio 4-uitzending rechtstreeks vanuit de bus. In de bus spreken NPO Radio 4-presentatoren Margriet Vroomans en Ab Nieuwdorp met gasten over de muziek die hen raakt. Regionale ensembles treden op ín en buiten de bus, en iedereen is welkom om daarvan te genieten en zijn stem uit te brengen.  De tour eindigt weer in Utrecht, op vrijdagavond 29 september.

De uitzending van de NPO Radio 4 Hart en Ziel Lijst is van 9 t/m 13 oktober, dagelijks van 7:00 tot 20:00 uur. De uitzendweek sluit op vrijdag 13 oktober af met het  (gratis toegankelijke) Hart & Ziel Festival in Tivoli Vredenburg in Utrecht.