Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg

  Dutch Classical Talent - een introductie

  Dutch Classical Talent - Tour & Award  is een promotietraject voor het jonge klassiek talent van Nederland.

  Via audities kiest een vakjury een viertal finalisten die het Tour & Award-traject doorlopen. De deelnemers ontwikkelen zich in een coachingsprogramma en gaan op tournee langs elf concertzalen van Nederland. Het traject eindigt met een finale in TivoliVredenburg in Utrecht. Daarbij ontvangt één van de deelnemers de Dutch Classical Talent Award.

  Wie er ook wint, het zijn allemaal namen om in de gaten te houden. Toptalenten die hun vak verstaan. Dit seizoen zijn er vier kandidaten: Het duo Shin Sihan (viool) & Anne Brackman (piano), het Ebonit Saxofoon Kwartet, pianist Caspar Vos en Esther Kuipers [mezzosopraan] & Florent Mourier [piano].

  Dutch Classical Talent (vroeger 'het Vriendenkrans Concours' en 'Het Debuut') is als talententraject een begrip in de Nederlandse klassieke muziekwereld. Onder de winnaars van de eerste decennia bevinden zich cellist Anner Bijlsma (1955), hoboïst Han de Vries (1962) en saxofonist Arno Bornkamp (1986). Ook sterren van dit moment hebben de prijs ontvangen, bijvoorbeeld Ties Mellema (saxofoon) in 2004, Lavinia Meijer (harp) in 2005 en het Van Baerle Pianorio in 2011. Vorig jaar won accordeonist Vincent van Amsterdam.

  DCT en Radio 4
  Radio 4 heeft zich verbonden aan Dutch Classical Talent en presenteert zo de sterren van de toekomst aan haar luisteraars. Alle finalisten krijgen aandacht in een speciale 'presentatiemaand'. Ze zijn vaak live op de radio te horen (bijvoorbeeld in het Avondconcert, De Klassieken en Vrije Geluiden) en er wordt een cd met de finalisten opgenomen.