De finale van Dutch Classical Talent vond plaats op zondag 30 april in TivoliVredenburg, Utrecht. Duo Sihan & Brackman wint met de Dutch Classical Talent Award 2017 een geldbedrag van €10.000. Zij krijgen ook een concert in het Koninklijk Concertgebouw (op 10 juni), een bronzen beeld en naamsvermelding in de Eregalerij bij de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Zij voegen zich bij eerdere winnaars van de prijs zoals bas Robert Holl, mezzosopraan Tania Kross, harpiste Lavinia Meijer en het Van Baerle Trio.  

De jury over Duo Sihan & Brackman:
“Mooi, spetterend duo met gevoel voor theater. Zeer karaktervol spel, ze zijn goed op elkaar ingespeeld. Knap dat ze in zo’n kort programma een echte spanningsboog kunnen opbouwen. Hulde voor het lef waarmee het programma is samengesteld.”

Winnaar publieksprijs DCT 2017 Caspar Vos.jpgHet publiek kon in de zaal meestemmen voor de Publieksprijs en koos pianist Caspar Vos als favoriet, daardoor wint hij een concert in TivoliVredenburg.
Publiek over Caspar Vos: “In zijn spel neemt Caspar je mee op een reis vol emoties. Hij is eigenzinnig en vastberaden om zijn originele concept onder de aandacht van het publiek te brengen. Hij doet dat op charmante wijze en met een goede dosis humor”
“sprankelend, sympathiek, recht uit het hart, recht in het hart”

De overige laureaten waren Duo Moksha en het Ebonit Saxofoonkwartet.

 

Tour & Award

Dutch Classical Talent – Tour & Award is een talentontwikkelingstraject van 18 maanden voor jonge musici in de leeftijd tot en met 28 jaar (zangers tot en met 30 jaar) die studeren of zijn afgestudeerd aan een van de Nederlandse conservatoria. De finale vormde de afsluiting van het Tour & Award-traject, met een intensief coachingsprogramma en een tour met elf concerten langs de grote zalen van het land.
Tijdens het finaleconcert in TivoliVredenburg presenteerden de laureaten zich aan jury en publiek.

Dutch Classical Talent
De selectie als laureaat is al een prijs op zich. Juryvoorzitter Mooij: 'Het spelen van een compleet concertprogramma op de belangrijkste podia van Nederland is een unieke kans voor iedere jonge musicus en een belangrijke steun in de rug bij de opbouw van een goed netwerk voor de concertpraktijk.
Daarnaast doen de deelnemers media-ervaring op door optredens bij NPO Radio 4 en krijgen ze coaching op het gebied van podiumpresentatie en programmeren. In de finale komt dit alles samen. Een mooie brug naar het concertleven dus!'

Dutch Classical Talent is een initiatief van de Nederlandse concertzalen, Concertvrienden, NPO Radio 4 en de JCP Stichting.

 

Bekijk de optredens uit de finale: