We gaan op zoek naar de 300 klassieke muziekstukken die de NPO Radio 4 luisteraars het meest raken, inspireren, ontroeren, energie geven, troosten of herinneringen tot leven brengen. Al deze 300 stukken vormen samen de NPO Radio 4 Hart & Ziel Lijst, die we uitzenden van 10 tot en met 14 oktober.

Uitzending Hart & Ziel Lijst op NPO Radio 4

Van 10 tot en met 14 oktober zenden we de NPO Radio 4 de Hart & Ziel Lijst live uit, dagelijks tussen 07.00 en 19.00 uur. In de programma’s laten de Radio 4-presentatoren, samen met gasten zoals Remy van Kesteren, Stine Jensen en Floris Kortie, de 300 meest populaire muziekstukken horen.

Hart & Ziel Festival
Op vrijdag 14 oktober is TivoliVredenburg het podium voor het Hart & Ziel Festival, live te horen op NPO Radio 4. Tijdens de radio-uitzending en in het gebouw tellen we af naar de nummer 1 van de lijst, met veel live muziek. Daarnaast zijn er in het gebouw allerlei activiteiten, zoals een lunchconcert, lezingen, en workshops.

De finale van de dag is het Hart & Ziel Concert om 20.15 uur in de Hertz-zaal met het Nederlands Blazers Ensemble en solisten Nora Fischer (sopraan), Lidy Blijdorp (cello) en Pelle van Esch (trombone). Tijdens dit concert staan de hoogtepunten uit de Hart & Ziel Lijst van 2016 centraal.