Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Muziekwijzer (MAX)

  Gepresenteerd door:

  Mieke van der Weij, Christiaan Kuyvenhoven

  MA | DI | WO | DO | VR

  14:00 - 16:00

  Muziekwijzer van een musicus

  Elke week doet een professionele musicus een boekje open over muziek en over zijn vak.

  • Muziekwijzer van Peter Buwalda

   maandag 27 maart 2017

   Het is boekenweek en deze week hebben we maar liefst vijf schrijvers bereid gevonden om hun liefde voor klassieke muziek met ons te delen. Vandaag is het de eerste dag en is het de beurt aan Peter Buwalda.

   Peter was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen. Hij was mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah en schreef verhalen en essays voor onder andere De Gids,Vrij Nederland, Bunker Hill en Hollands Maandblad. Ook heeft hij de toelichting in het CD-boekje van de nieuwe CD van gebroeders Jussen.

   Beluisteren
  • Muziekwijzer van Liza Ferschtman

   vrijdag 24 maart 2017

   Nog één keer hebben we de kans om te spreken met onze Muziekwijzer gast van deze week, violiste Liza Ferschtman! Al de hele week heeft ze ons bijzonder mooie muziek laten horen en vandaag zal zeker niet anders zijn. Liza speelt niet alleen als soliste met orkesten, maar is ook een zeer gepassioneerd kamermusicus.

  • Muziekwijzer van Liza Ferschtman

   donderdag 23 maart 2017

   Violiste Liza Ferschtman, onze Muziekwijzer gast van deze week is momenteel even in het land, ze speelt strijkoctetten in de grote zalen van ons land.

   Beluisteren
  • Muziekwijzer van Liza Ferschtman

   woensdag 22 maart 2017

   Vandaag is wederom violiste Liza Ferschtman onze gast in Muziekwjizer. Liza won in 2006de Nederlandse Muziekprijs, wat haar belangrijke rol aangeeft in het muziekleven binnen onze grenzen, maar ook ver daarbuiten. Ze behoort bovendien tot de musici waarmee dirigenten en orkesten, maar ook kleine ensembles graag samenwerken.

   Beluisteren
  • Muziekwijzer van Liza Ferschtman

   dinsdag 21 maart 2017

   Violiste Liza Ferschtman wordt gezien als een van de meest interessante muzikale persoonlijkheden van deze tijd.Geboren als dochter van bekende Russische musici kreeg Liza Ferschtman haar eerste vioollessen op haar vijfde van Philip Hirschhorn. Haar belangrijksteleraren waren verder Herman Krebbers, Ida Kavafian, aan het gerenommeerde Curtis Institute of Music in Philadelphia, en David Takeno in Londen.

   Beluisteren