Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Muziekwijzer (MAX)

  Gepresenteerd door:

  Mieke van der Weij, Christiaan Kuyvenhoven

  DO

  14:00 - 16:00

  In de schaduw van de Hart & Ziel lijst

  Muziekwijzer bouwt aan een Hart & Ziel Schaduwlijst. We draaien een muziekstuk dat door de Radio 4 luisteraars in de Hart & Ziel Lijst is gezet en zetten daar een ander werk naast. Bijvoorbeeld een compositie die in hetzelfde tijdperk is geschreven, maar onbekend is gebleven.

  • In de schaduw van de Hart & Ziel lijst

   woensdag 10 september 2014

   Vandaag aandacht voor nummer 33: Concierto de Aranjuez van Joaquin Rodrigo. In de schaduw van dit romantische werk uit 1939 kiezen wij voor het gitaarconcert van Salvador Bacarisse. Deze Spaanse componist schreef in 1952 eenzelfde soort concert.

   Beluisteren
  • In de schaduw van de Hart & Ziel lijst

   woensdag 3 september 2014

   We speuren in de schaduw van de Hart en Ziel-lijst naar het ongehoorde meesterwerk. Vandaag nummer 130, de symfonieën van Johannes Brahms. Brahsm schreef de 3e symfonie in 1883. Componiste Amy Beach schreef 10 jaar later ook een symfonie. Ze schrijft net als Brahms in een Europese laat romantische stijl.

   Beluisteren
  • In de schaduw van de Hart & Ziel lijst

   vrijdag 11 juli 2014

   Dit keer zijn we op zoek gegaan naar een alternatief voor de beroemde Sacre du Printemps van Igor Stravinsky. Dit geldt als een van de meest revolutionaire werken van de twintigste eeuw. De componist Sergei Prokofiev is natuurlijk geen onbekende componist, maar zijn Scythian Suite is dat wel.

   Beluisteren
  • In de schaduw van de Hart & Ziel lijst

   donderdag 10 juli 2014

   Domenico Scarlatti schreef ruim 500 sonates en klaviersonate K.394 in e-klein is daar één van. In de schaduw hiervan vinden we Manuel Blasco de Nebra. Zijn oeuvre is vergeleken met de vele sonates van Scarlatti zeer bescheiden, maar in dat kleine oeuvre voor piano zitten een paar prachtige deeltjes.

   Beluisteren
  • In de schaduw van de Hart & Ziel lijst

   dinsdag 1 juli 2014

   Deze uitzending aandacht voor nummer 75: Prélude à l'après-midi d'un faune van Claude Debussy. In de schaduw hiervan hebben we een stuk gevonden van de Hongaarse componist Zoltan Kodaly: Zomeravond. De overeenkomsten in sfeer, harmonieën en klankkleur zijn opvallend.

   Beluisteren