Richard Wagner was een groot bewonderaar van de opera’s van Gaspare Spontini (1774-1851; een ruime generatie vóór Wagner dus). En geef Wagner eens ongelijk. Spontini’s inventieve orkestratie en zijn gebruik van de dramatische mogelijkheden van 'forte' en 'piano' zijn nog steeds adembenemend mooi. En wist u dat de ‘heldentenor’ eigenlijk een uitvinding was van Spontini, Italiaan in het Frankrijk van Napoleon?

We geven het toe, ook in de NTR ZaterdagMatinee heeft nog nooit een opera van Spontini geklonken. Tijd voor een kennismaking, nietwaar? Le Cercle de l’Harmonie en dirigent Jérémie Rhorer zijn specialisten op dit gebied: de romantische opera in Frankrijk. Er zijn enkele heel mooie plaatsen beschikbaar gekomen voor de uitvoering van morgen.

In het programmaboekje kunt u lezen hoe een fenomenaal begaafde componist tóch vergeten kon raken - hij werd té veel met het bewind van Napoleon vereenzelvigd… Laat u echter verrassen door het geweldige drama, gesitueerd in de troebele tijd na de dood van Alexander de Grote!

Lees hier meer!