Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Mieke van der Weij, Jan Mom, Andrea van Pol

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Jan-Mom-nieuw-logo.jpg

  Opium

  dinsdag 23 mei 2017, 22:30 - 00:00

  Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Uitgelicht

  • dinsdag 23 mei

   Live muziek: Duo Ebano

   Duo Ebano bestaat uit pianist Paolo Gorini en klarinettist Marco Danesi. Het duo was in januari tijdens het Storioni Festival de winnaar van de Storioni Toonzaal Prijs 2017. Duo Ebano won daar tevens de Publieksprijs en de Omroep MAX Jong Talent Prijs.

  • dinsdag 23 mei

   Te gast: Alwin Pulinckx

   Alwin Pulinckx (1979) was van 2001 tot 2016 verbonden aan Toneelgroep Amsterdam. Dit seizoen was hij te zien in de reprises van De welwillenden (regie Guy Cassiers), Kings of war en Romeinse tragedies (beiden in regie van Ivo van Hove). Alwin Pulinckx speelt momenteel in de Bellevue lunchvoorstelling ‘Niemandsland’ van Eva Jansen Maneschijn.

   Niemandsland
   Na veertien jaar keert een pianist terug naar zijn geboorteplaats. Op de berg waar zijn moeder kort geleden is begraven, treft hij een jonge vrouw met wie hij is opgegroeid. Hij was de zoon en zij de werkster, een arbeidersmigrant.In een filmische en muzikale compositie van gedachten en ervaringen, waarin heden en verleden vervloeien, zoeken twee ontheemden bescherming bij elkaar; in een poging hun eenzaamheid te ontvluchten.Eva Jansen Maneschijn schreef met ‘Niemandsland’ een intieme voorstelling in een beeldende, poëtische taal, die doet denken aan de toneelstukken van Marguerite Duras en Jon Fosse.
   Foto: Sanja Marusic

  • dinsdag 23 mei

   Slaapservice: Jan van Mersbergen - De ruiter

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Jan van Mersbergen - De ruiter

   Jan van Mersbergen (Gorinchem, 1971) debuteerde in 2001 met de roman De grasbijter, waarmee hij genomineerd werd voor de Debutanten Prijs. Met zijn roman Naar de overkant van de nacht (2011) won hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs en werd hij genomineerd voor de AKO Literatuurprijs, de Gouden Uil en de Libris Literatuur Prijs. De in 2014 verschenen roman De laatste ontsnapping werd bekroond met de prestigieuze F. Bordewijkprijs. 
   Foto: Bob Bronshoff

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: Kevin Bauer

   Kevin Bauer rijgt de week aan het spit.

   22 mei 2017

  • De Torenkamer: Mieke Robroeks

   Mieke Robroeks heeft De Torenkamer weer verlaten.

   15 mei 2017

  • De Torenkamer: Hannah Polak

   Hannah Polak heeft De Torenkamer inmiddels weer verlaten.

   8 mei 2017

  • De Torenkamer: Sarah van Beelen

   Sarah van Beelen heeft De Torenkamer inmiddels weer verlaten.

   1 mei 2017

  • De Torenkamer: Ties Teurlings

   Ties Teurlings heeft De Torenkamer weer verlaten.

   24 april 2017