Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  annemieke bosman

  Opium

  maandag 21 mei 2018, 22:30 - 00:00

  Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Uitgelicht

  • maandag 21 mei

   Te gast: Boukje Schweigman & Marinke Eijgenraam

   Boukje Schweigman & Marinke Eijgenraam vertellen over de voorstelling Wiek. Het was een festival-hit in 2009, en voor velen de ultieme locatievoorstelling: Wiek van Schweigman&. Hierin gaan drie dansers de confrontatie aan met een reusachtige wiek. Vanaf 24 mei 2018 speelt Wiek in Utrecht Leidsche Rijn.

   Wiek
   Drie dansers belanden in een ruimte met horizontaal ronddraaiende wieken. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af. De dansers kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan. Geen mogelijkheid tot stilstand, geen rustmoment. De toeschouwer wordt medeplichtig gemaakt aan een gevecht van de nietige mens tegen krachten die groter zijn dan zichzelf.


  • maandag 21 mei

   Live muziek: Calefax

   Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. het kwintet bestaat uit Oliver Boekhoorn (hobo), Ivar Berix (klarinet), Raaf Hekkema (saxofoon), Jelte Althuis (basklarinet) en Alban Wesly (fagot).

   In de rijke bladmuziekarchieven van Calefax bevinden zich vele muzikale pareltjes die het kwintet de afgelopen drie decennia heeft leren kennen. Kamermuziek uit vele eeuwen, van 1100 tot nu. Veel van deze stukken zullen nooit op ‘reguliere’ albums verschijnen, omdat die albums doorgaans gewijd zijn aan één componist, of aan een specifiek thema. Voor hun nieuwste album lieten zie die insteek varen. Op Hidden Gems spelen ze twaalf pareltjes uit hun muzikale schatkist: Locatelli, Janáček, Satie, maar ook ‘For all we know’ van Nina Simone, bewerkt voor dit unieke rietkwintet.

   Vanaf 17 mei zijn we op concerttournee met muziek van dit nieuwe album langs bijzondere locaties in Groningen, Amsterdam, Utrecht, Nijmegen en Rotterdam.

  • maandag 21 mei

   Slaapservice: Robin Barry uit Papegaaienbehang

   schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Robin Barry uit Papegaaienbehang

   Robin Barry (1991) studeert Creative Writing aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten. In 2016 kreeg ze met haar verhaal Margjes verticale tuin een eervolle vermelding in de finale van Write Now! en nam ze deel aan het Das Mag zomerkamp voor jong literair talent.

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: Bart Lunenburg

   Bart Lunenburg is beeldend kunstenaar en gaat deze week in de Torenkamer op onderzoek uit naar het fenomeen 'toren'

   14 mei 2018

  • De Torenkamer: Billie van Katwijk

   Billie van Katwijk heeft de Torenkamer weer verlaten

   7 mei 2018

  • Opium Tipt: de leukste tips uit de cultuurwereld!

   De redactie van Opium deelt op Instagram de leukste tips op het gebied van kunst, theater, literatuur, films en muziek.

   4 mei 2018

  • De Torenkamer: Vivian Ammerlaan

   Vivian Ammerlaan (1994) is beeldmaker en ging aan de slag met Waanplekken. Ze heeft de sleutels van de Torenkamer weer ingeleverd

   30 april 2018

  • De Torenkamer: Eva Gonggrijp en Lodewijk Luijt

   Eva Gonggrijp en Lodewijk Luijt zijn vertrokken uit De Torenkamer.

   23 april 2018