Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Mark Brouwers, Jan Mom, Andrea van Pol

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Andrea van Pol

  Opium

  woensdag 18 januari 2017, 22:30 - 00:00

  Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .

  Uitgelicht

  • woensdag 18 januari

   Te gast: Pierre Bokma

   Pierre Bokma (1955) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Hij werd al twee keer bekroond met de Louis d’Or. In 2007 won hij een Emmy Award voor zijn rol in de film De Uitverkorene. Bokma kwam in het seizoen 2015-2016 bij het ensemble van NTGent. In het seizoen 2016-2017 speelt hij in De vreemden en in Sneeuw.

   Sneeuw
   De Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk schreef met ‘Sneeuw’ een even rijk als bevreemdend boek. Met subtiele humor schetst Pamuk een portret van zijn vaderland: een immens grensgebied tussen oosterse en westerse waarden, een wereld waarin rede, lust en religie al eeuwenlang strijden om voorrang. Regie is van Luk Perceval en belangrijke rollen worden gespeeld door: Pierre Bokma, Els Dottermans, Frank Focketyn en Turkse gastacteurs.

   De dichter Ka woont al twaalf jaar in Duitsland. Naar aanleiding van de lokale verkiezingen vraagt een krant hem om naar zijn vaderland Turkije terug te keren en een reportage te schrijven. Hij bezoekt Kars, een grensstad in het noordoosten, waar om onverklaarbare redenen een recordaantal jonge moslimvrouwen zelfmoord pleegt. Maar Ka hoopt in Kars ook de mooie Ipek terug te zien, zijn heimelijke jeugdliefde.
   Foto: Jules August

  • woensdag 18 januari

   Live muziek: Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof

   In de afgelopen jaren ontmoetten harpiste Lavinia Meijer en bandoneonist Carel Kraayenhof elkaar regelmatig backstage bij concerten en festivals. Op de trap naar de artiestenfoyer van Carré kwam het hoge woord eruit: ‘Laten we eens samen repeteren en kijken of er een gezamenlijk concert in zit.’ De concerten die al snel volgden werden zeer goed ontvangen en waren doorgaans al ruim van tevoren uitverkocht. Dus werd besloten om een live-album te maken. “In Concert”, opgenomen op 7 en 9 september 2015 in TivoliVredenburg. Vanavond verzorgen ze samen de live muziek in onze uitzending!

  • woensdag 18 januari

   Slaapservice: Vrouwkje Tuinman Nomen est omen

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Vrouwkje Tuinman Nomen est omen


   Vrouwkje Tuinman (1974) publiceerde drie romans en vijf dichtbundels, waarvan Sanatorium de meest recente is. In 2016 verscheen haar vierde roman Afscheidstournee. Ze schreef teksten voor familievoorstellingen van het Nederlands Blazers Ensemble, Amsterdam Sinfonietta, violiste Janine Jansen en pianist Jeroen van Veen. 
   Foto: Keke Keukelaar

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: NO-MADE

   Linde Freya en Cleo Maxime hebben deze week de sleutels van De Torenkamer.

   16 januari 2017

  • De Torenkamer: Eva van Ooijen

   Eva van Ooijen heeft De Torenkamer inmiddels weer verlaten.

   9 januari 2017

  • De Torenkamer: Lotte Lentes

   Lotte Lentes heeft De Torenkamer weer verlaten.

   2 januari 2017

  • Loop stage bij Opium!

   Radiomaken in het Vondelpark? Dat kan! We zoeken een stagiair(e) om onze redactie te versterken.

   20 december 2016

  • De Torenkamer: Aart Taminiau

   Aart Taminiau heeft De Torenkamer weer verlaten.

   12 december 2016