Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Mark-Brouwers-nieuw-logo.jpg

  Opium

  dinsdag 24 april 2018, 22:30 - 00:00

  Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Uitgelicht

  • dinsdag 24 april

   Te gast: Peter Middendorp

   Peter Middendorp brak in 2014 door met ‘Vertrouwd voordelig’, een aangrijpende, humoristische roman over zijn jeugd in een Blokker-winkel in Emmen.

   Jij bent van mij
   Zijn nieuwste boek ‘Jij bent van mij’ is een roman over een dader en een vader zet een eerlijker beeld van een misdaad neer dan ooit tevoren. Dit boek vertelt verhaal van Tille Storkema, die zich vergrijpt aan een zestienjarig meisje dat de volgende ochtend levenloos wordt aangetroffen in haar dorp. Wanneer zijn eigen dochter opgroeit en de leeftijd van zijn slachtoffer nadert, wordt hij geconfronteerd met zijn ontwrichtende herinneringen.

   Middendorp is sinds 2012 columns bij De Volkskrant.

  • dinsdag 24 april

   Live muziek: Duo Serenissima

   Duo Serenissima bestaat uit David Mackor, luit & Elisabeth Hetherington, sopraan.

   De Canadese sopraan Elisabeth Hetherington (1992, Toronto) heeft opgetreden als solist met gerenommeerde Canadese ensembles waaronder. In 2012 maakte ze haar opera debuut als Countess Rosina in de Canadese première van Darius Milhaud’s La Mere Coupable met het Summer Opera Lyric Theatre, en speelde in het volgende seizoen de rol van Morgana in Handel’s Alcina. Elisabeth volgt momenteel haar Master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Xenia Meijer en Maarten Koningsberger.

   David Mackor (1989, Amsterdam) is een Nederlands musicus, gespecialiseerd in oude tokkelinstrumenten. Hij kocht zijn eerste gitaar op zijn zestiende en kort daarna begon hij zijn muzikale studeerde elektrische gitaar, compositie en klassieke gitaar. Na het ontdekken van de luit veranderde hij van studierichting. Momenteel studeert hij renaissance- en barokluit (en andere oude tokkelinstrumenten waaronder theorbe, aartsluit) bij Fred Jacobs evenals barokgitaar bij Lex Eisenhardt.

  • dinsdag 24 april

   Slaapservice: Lieke Marsman uit Het tegenovergestelde van een mens

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Lieke Marsman uit Het tegenovergestelde van een mens

   Lieke Marsman (’s-Hertogenbosch, 1990) is filosoof en een van de populairste en meest gelauwerde dichters van haar generatie. Voor haar meermaals herdrukte debuutbundel Wat ik mijzelf graag voorhoud ontving Marsman in 2011 onder meer de C. Buddingh’-prijs en de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Met Het tegenovergestelde van een mens maakt Marsman haar debuut als prozaschrijver.Foto: Lenny Oosterwijk

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: Eva Gonggrijp en Lodewijk Luijt

   Eva Gonggrijp en Lodewijk Luijt experimenteren deze week in de Torenkamer met een drone.

   23 april 2018

  • De Torenkamer: Ilse van Stokkum

   Ilse van Stokkum heeft de sleutels van De Torenkamer weer ingeleverd.

   16 april 2018

  • De Torenkamer: Inge Schilperoord

   Inge Schilperoord heeft de Torenkamer weer verlaten.

   9 april 2018

  • De Torenkamer: Fleur Ouwerkerk

   Fleur Ouwerkerk heeft de sleutels van De Torenkamer weer ingeleverd.

   26 maart 2018

  • De Torenkamer: Karlijn Kistemaker

   Karlijn Kistemaker (1986) heeft De Torenkamer weer verlaten.

   19 maart 2018