Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Mieke van der Weij, Jan Mom, Andrea van Pol

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Andrea-van-Pol-logo.jpg

  Opium

  vrijdag 18 augustus 2017, 22:30 - 00:00

  Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Dagelijks ontvangt de presentator een gast en is er live muziek vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Uitgelicht

  • vrijdag 18 augustus

   Live muziek: Brodsky Quartet en Nino Gvetadze

   Het Brodsky Quartet is een Brits strijkkwartet, ontstaan in 1972. Hun veelzijdigheid heeft hen diverse muzikale richtingen op geleid. De meeste strijkkwartetten blijven zitten tijdens hun optreden, maar het Brodsky Quartet blijft staan. Dit komt volgens hen de levendigheid en alertheid bij het spel ten goede. Het kwartet bestaat uit Daniel Rowland (viool), Ian Belton (viool), Paul Cassidy (altviool) en Jacqueline Thomas (cello).
   Foto: Eric Richmond

   Pianiste Nino Gvetadze, geboren en getogen in Georgië, heeft een grote internationale carrière. Voor haar werk mocht Nino veel belangrijke prijzen in ontvangst nemen. Ze trad op met veel belangrijke dirigenten op, zoals Michel Plasson, Yannick Yannick Nézet-Séguin, Michel Tabachni. De pianiste gaf veel concerten over de hele wereld, zo ook in het Concertgebouw Amsterdam. Nino woont tegenwoordig in Amsterdam.


   Zaterdag zijn het kwartet en Nino Gvetadze te horen tijdens het Prinsengrachtconcert.

  • vrijdag 18 augustus

   Te gast: Terry van Druten

   Conservator Terry van Druten komt vertellen over de tentoonstelling ‘Alles elektrisch’, een tentoonstelling over de invloed van de oerkracht elektriciteit op het menselijk bestaan.

   Alles elektrisch

   Van eind juli t/m 7 januari 2018 organiseert Teylers Museum de tentoonstelling Alles elektrisch over de nauwe band tussen mens en elektriciteit. Ons bestaan is letterlijk en figuurlijk volledig doordrongen van elektriciteit. Zonder de neuro-elektrische verbindingen in ons lichaam kunnen wij niet denken of bewegen, en zonder elektriciteit uit stopcontact of batterij staat het moderne leven stil.

  • vrijdag 18 augustus

   Slaapservice: Peter Theunynck - Vader

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Peter Theunynck - Vader


   Peter Theunynck (1960) is een duizendpoot die woont en werkt in Antwerpen. Hij doceert Nederlands aan anderstalige analfabeten, is freelance tekstschrijver, dichter, biograaf, romancier en scenarist van graphic novels. In 2016 verschijnen van hem twee boeken bij de Wereldbibliotheek: de graphic novel, Nel. Een zot geweld, die hij samen met Lies Van Gasse maakte, en de roman De Slembroucks. Hij is vooral bekend als dichter en biograaf. Tot hiertoe publiceerde hij 7 dichtbundels. De meest recente is De benen van de hemel (2014). In 2015 werd hij bekroond met de Ger Fritz Prijs voor het mooiste Eenzame Uitvaart gedicht www.petertheunynck.wordpress.com

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: Klaas Hendrik Slump

   Filmmaker en fotograaf Klaas Hendrik Slump maakt deze week in De Torenkamer een nieuwe fotoserie.

   14 augustus 2017

  • De Torenkamer: Liam Siepel

   De jonge tekenaar Liam Siepel heeft de sleutels van De Torenkamer weer ingeleverd.

   7 augustus 2017

  • De Torenkamer: Reinier Fosch

   Reinier Fosch heeft inmiddels De Torenkamer weer verlaten.

   31 juli 2017

  • De Torenkamer: Esmee Seebregts

   Kunstenares Esmee Seebregts heeft De Torenkamer weer verlaten.

   24 juli 2017

  • De Torenkamer: Monique van de Ven

   Kunstenares Monique van de Ven heeft De Torenkamer inmiddels weer verlaten.

   17 juli 2017