Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Andrea-van-Pol-logo.jpg

  Opium

  donderdag 19 juli 2018, 22:30 - 00:00

  Opium is een dagelijks radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. Iedere werkdag ontvangt de presentator een gast en is er live muziek!

  Uitgelicht

  • donderdag 19 juli

   Te gast: Bas Kosters

   Bas Kosters (40) is bij het grote publiek bekend als modeontwerper vanwege onder meer shows tijdens Amsterdam Fashion Week en London Fashion Week. Zijn uitgebreide oeuvre omvat ook wandkleden, poppen, tekeningen, performances en installaties, en kunstobjecten. Tevens is zijn werk vaak een commentaar op maatschappelijke en politieke misstanden. Eerder dit jaar was hij de winnaar van het Mode Stipendium 2018.

   ‘Tranen zijn de glitters van het leven’
   Begin juni opende een expositie van wandkleden van Bas Kosters in het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM, in het CEC Amsterdam): ‘Tranen zijn de glitters van het leven’. Aan de hand van meerdere wandkleden en tekeningen wordt de rijkdom en diepte van het werk van Kosters getoond. Het publiek wordt meegenomen in de wereld van onderzoek, herinneringen, inspiratie, experiment en vakmanschap van één van de meest belangrijke en toonaangevende modeontwerpers van Nederland. De expositie duurt tot eind juli.

  • donderdag 19 juli

   Live muziek: Opera Spanga

   Opera Spanga produceert sinds 1989 op eigenzinnige wijze opera’s en operafilms in het Friese plaatsje Spanga. 

   Deze zomer presenteert Opera Spanga Aida, Giuseppe Verdi’s meesterwerk waarin liefde in conflict komt met oorlog. Met Aida wil Opera Spanga iedereen ervan doordringen dat oorlog als een instrument uit de tijd is geraakt. Om met Brecht te spreken: ‘Stell dir vor, es ist Krieg, und keiner geht hin...’ Oftewel: we zijn allemaal verantwoordelijk voor de oorlog en het in stand houden ervan.

   In onze uitzending vanavond een voorproefje van de opera.

   Nieuwe triomfmarsen
   In het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018 is er extra veel te doen rondom Aida. Zo worden er vier nieuwe triomfmarsen gecomponeerd, die voorafgaand aan de voorstellingen worden uitgevoerd op het operaterrein in Spanga.

  • donderdag 19 juli

   Slaapservice: Pieter Boskma - Eerlijke drift

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Pieter Boskma - Eerlijke drift

   Pieter Boskma (1956) publiceerde veertien dichtbundels, alsmede de novelle Een foto van God (1993), het romangedicht De aardse komedie (2002) en de verhalenbundel Westerlingen (2006). Doodsbloei verscheen in 2010, een van zijn meest geprezen en gelezen bundels. Daarna verschenen de eveneens succesvolle bundels Mensenhand (2012, Ida Gerhardt Poëzieprijs 2014) en Zelf (2014, Poëzieclubkeuze 2015, Nominatie VSB Poëzieprijs 2016). Zijn veertiende dichtbundel is Tsunami in de Amstel.
   Foto: Koos Breukel

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: Cathelijn van Goor

   Beeldend kunstenaar Cathelijn van Goor gaat in de Torenkamer tekeningen maken met de 3D-weergave van het Vondelpark in Google Maps als inspiratiebron.

   16 juli 2018

  • Opium TorenkamerEXPO: kom ook!

   De TorenkamerEXPO is geopend en nog tot en met 15 juli dagelijks te bezoeken!

   5 juli 2018

  • Ellie Uyttenbroek opent miniatuurmuseum voor TorenkamerExpo

   Maar liefst 50 kunstenaars werkten afgelopen jaar in de Torenkamer van VondelCS. Tijdens de 4e editie van de TorenkamerEXPO komt al hun werk samen.

   25 juni 2018

  • De Torenkamer: Iris Woutera

   Iris Woutera heeft de Torenkamer inmiddels weer verlaten.

   25 juni 2018

  • Opium goes Oerol!

   Van 19 t/m 21 juni verruilt Opium, tijdens cultureel festival Oerol, thuishaven VondelCS voor Terschelling.

   12 juni 2018