Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium op 4 (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Mieke van der Weij, Hans Smit, Mark Brouwers, Jan Mom, Andrea van Pol

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Mark-Brouwers-nieuw.jpg

  Opium op 4

  dinsdag 31 mei 2016, 22:30 - 00:00

  Opium op 4 is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Uitgelicht

  • dinsdag 31 mei

   Hoofdgast - Donald Nolet

   Juni is de Maand van het Spannende Boek, daarom vanavond een vooruitblik met thrillerschrijver Donald Nolet.

   Donald Nolet debuteerde eind 2013 met ‘Versleuteld’. Het boek werd bekroond met De Gouden Strop 2014 voor de beste Nederlandstalige misdaadroman, en ontving tevens de Schaduwprijs voor het beste Nederlandstalige thrillerdebuut. ‘Handschrift van de Duivel’ is zijn tweede boek.

   ‘Handschrift van de Duivel’
   Zina WeIter, een briljante jonge wiskundige, heeft zich teruggetrokken uit de maatschappij. In haar afzondering is ze gefascineerd geraakt door het Voynich Manuscript, een eeuwenoud geïllustreerd werk, geschreven in een onbekende taal. Zina ontwikkelt een algoritme dat dit mysterie eindelijk moet ontcijferen. Op een bijeenkomst van Voynich-deskundigen ontvouwt ze haar plan. Vanaf dat moment wordt ze meegesleurd op een zoektocht dwars door Europa. Terwijl de ware betekenis van het manuscript steeds duidelijker wordt, stapelen de verontrustende gebeurtenissen zich op. Wie kan Zina nog vertrouwen?'
   Foto: Rowena Timmerman

  • dinsdag 31 mei

   Live muziek - Marnix van de Poll

   Pianist Marnix van de Poll heeft een grote voorliefde voor Russische componisten, met hun diepte en lyriek. Marnix speelde in ensembles en begeleidde solisten en koren. Tijdens een editie van het Nederlands Film Festival dirigeerde hij een orkest voor een uitvoering van live muziek bij een historische film. Na een verblijf in Londen is Marnix een samenwerking gestart met een danseres en een verhalenverteller, met wie hij de voorstelling 'Baba Yaga' bracht op De Parade 2013. Hij geeft solo recitals en speelt op bijzondere locaties: midden in de duinen en tussen de zeetonnen op land, beide op Terschelling tijdens het Oerol Festival, en op de pont over het IJ in Amsterdam tijdens de spits op maandagochtend: het Pianopontje.

   Foto: Alejandra Nettel

  • dinsdag 31 mei

   Slaapservice: Jamal Ouariachi - Een honger

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Jamal Ouariachi - Een honger

   Jamal Ouariachi (1978), Debuteerde in 2010 met de roman De vernietiging van Prosper Morèl. Schreef korte verhalen voor de bundel Agents-Provocateurs: 20 onder 35 en voor tijdschriften als De Revisor, Tirade en Vogue. Zijn tweede roman Vertedering verscheen in 2013. Schreef de roman 25, het eerste deel van de trilogie 25-45-70, waarvan de twee andere delen zijn geschreven door David Pefko (45) en Daan Heerma van Voss (70). Met zijn nieuwste boek Een Honger won hij de BNG Literatuurprijs 2015.
   Foto: Arnout Hulskamp

  Nieuwsoverzicht

  • De Torenkamer: Raquel Haver

   Kunstenares Raquel Haver gaat deze week aan de slag in de Torenkamer.

   30 mei 2016

  • De Torenkamer: Emilie van Spronsen

   Kunstenares Emilie van Spronsen heeft de sleutels van De Torenkamer weer ingeleverd.

   23 mei 2016

  • De Torenkamer: Ank Daamen

   Kunstenares Ank Daamen heeft De Torenkamer inmiddels weer verlaten.

   16 mei 2016

  • De Torenkamer

   Dichters, schrijvers, componisten, kunstenaars. Iedere week een andere artist-in-residence in onze Torenkamer.

   16 mei 2016

  • De Torenkamer: Olivier Schimmel

   Olivier Schimmel heeft de sleutels van De Torenkamer weer ingeleverd.

   9 mei 2016