Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Andrea-van-Pol-logo.jpg

  Opium

  woensdag 13 december 2017, 22:30 - 00:00

  Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. .

  Uitgelicht

  • woensdag 13 december

   Te gast: Willem Baptist

   Toen Polaroid in 2008 zijn deuren sloot en stopte met de productie van de direct-klaar filmpjes, betekende dit voor velen het naderende einde van hun dromen. Regisseur Willem Baptist brengt met 'Instant Dreams' een ode aan dit populaire format.

   De gepensioneerde chemicus Stephen Herchen verliet zijn gezin om het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen en de Duitse kunstenares Stefanie Schneider schiet in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies op originele Polaroidfoto’s. New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos probeert met de laatste instant film de relatie met zijn zoontje te verbeteren en in Tokio ontdekt een Japans meisje juist opnieuw de magie van Polaroid. Instant Dreams is een epische, poëtische vertelling over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de ‘instant film’ van polaroid. In een visuele achtbaanrit vertelt de film hoe deze individuen elk op hun eigen manier de Instant Dream in leven houden.

  • woensdag 13 december

   Live muziek: Olga Pashchenko

   Olga Pashchenko (Moskou, 1986) is een Russische klavecimbelspeler, pianofortespeler, organiste en pianiste. Olga Pashchenko studeerde aan het Moscow Tchaikovsky Conservatorium, piano bij professor Alexei Lubimov, en klavecimbel en pianoforte bij Olga Martynova, orgel bij Alexei Shmitov. In 2010 begon ze aan doctoraatsstudies onder de leiding van Alexei Lubimov. In 2011 begon ze aan de masteropleidingen pianoforte en klavecimbel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Richard Egarr. Zij treedt op in Moskou en andere Russische steden, Wit-Rusland, Italië, Oostenrijk, België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Ook speelt Olga tijdens het Russische kamermuziekfestival 'Winteravonden aan de Amstel'.

  • woensdag 13 december

   Slaapservice: Jeroen Thijssen - fragment uit de roman Hazer

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Jeroen Thijssen - fragment uit de roman Hazer

   Jeroen Thijssen (20 mei 1959) is een Nederlandse schrijver. Hij studeerde journalistiek en geschiedenis en werkte onder andere voor Trouw (krant), Kassa, Dit is de Dag en Foodies. Jeroen Thijssen is schrijfdocent bij de Schrijversvakschool en bestuurslid bij de Vereniging voor Letterkundigen.

  Nieuwsoverzicht

  • Renée van den Kerkhof

   Renée van den Kerkhof (1991) is illustrator en werkt aan een verzameling cartoons.

   11 december 2017

  • José Montoya

   Beeldend kunstenaar José Montoya heeft de sleutels van de Torenkamer weer ingeleverd.

   4 december 2017

  • De Torenkamer: Marjolein Witte

   Beeldend kunstenaar Marjolein Witte heeft de sleutels van de Torenkamer weer ingeleverd.

   27 november 2017

  • De Torenkamer: Wouter Venema

   Kunstenaar Wouter Venema heeft de Torenkamer weer verlaten.

   20 november 2017

  • De Torenkamer: Vincent van Meenen

   Schrijver en theatermaker Vincent van Meenen heeft de sleutels van de Torenkamer weer ingeleverd.

   13 november 2017