Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Mieke van der Weij, Jan Mom, Andrea van Pol

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Jan-Mom-nieuw-logo.jpg

  Opium

  dinsdag 27 juni 2017, 22:30 - 00:00

  Opium is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een gast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Uitgelicht

  • dinsdag 27 juni

   Live muziek: Dostojevski Kwartet

   Het Dostojevski Kwartet werd in oktober 2014 opgericht. De musici Charlotte Basalo Vazquez, Julia Kleinsmann (viool), Lisa Eggen (altviool) en Emma Kroon (cello) hebben elkaar op het conservatorium leren kennen. Zij studeren allen aan het Conservatorium van Amsterdam. Het strijkkwartet ontving lessen van o.a. Dmitri Ferschtman, Kees Koelmans, Michel Dispa en Marc Danel (primarius van het Danel Quartet). Vanaf najaar 2016 studeren zij aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie in het traject voor conservatoriumstudenten. Ook volgen zij in seizoen 2016-2017 het coachingstraject van het Danel Kwartet opgezet in samenwerking met Tivoli-Vredenburg.

  • dinsdag 27 juni

   Te gast: Antoine Uitdehaag

   Regisseur Antoine Uitdehaag is te gast. Hij regisseert de zomerkomedie Geen Paniek! met o.a. Tjitske Reidinga, Peter Blok, Guy Clemens, Wendell Jaspers en Dick van den Toorn.

   Geen Paniek! is een komedie over een klucht; een hilarische toneelslapstick over een groep acteurs en hun leven voor én achter de schermen. Van een totaal mislukte generale repetitie tot aan een desastreus verlopen voorstelling tijdens hun theatertour.

   Theaterhit
   Deze theater-hit van Michael Frayn is in verschillende versies over de hele wereld te zien geweest en beleefde in 2016 een zeer succesvolle herneming op Broadway met maar liefst vijf Tony Award nominaties. Frayn slaagt erin om een lawine aan misverstanden en mislukkingen te creëren, waarin ten slotte alles en iedereen over elkaar heen dondert.

  • dinsdag 27 juni

   Slaapservice: Marijke Schermer uit Mensen in de zon

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Marijke Schermer uit Mensen in de zon

   Marijke Schermer (1975) is toneelschrijver. Haar werk werd door verschillende gezelschappen gespeeld en is in meerdere talen vertaald. In2009 ontving ze de Charlotte Köhlerprijs voor haar toneelwerk. 'Mensen inde zon' was haar lovend besproken romandebuut. Haar tweede roman'Noodweer' verscheen in het najaar van 2016. Ook dit boek werd zeer positief ontvangen in de media.
   Foto: Tessa Posthuma de Boer

  Nieuwsoverzicht

  • TorenkamerEXPO: beeldend kunstenaar Brian Elstak

   Brian Elstak (1980) wil met ‘TORI’ culturele diversiteit aanbrengen in de Nederlandse kinderliteratuur.

   27 juni 2017

  • De Torenkamer: Christian van der Kooy

   Fotograaf Christian van der Kooy gaat deze week aan de slag in De Torenkamer.

   26 juni 2017

  • TorenkamerEXPO: schrijver Jonah Falke

   “Toen ik in de Torenkamer werkte, had ik in één klap heel veel ‘collega’s'.”

   22 juni 2017

  • De Torenkamer: Konrad Koselleck

   Konrad Koselleck heeft De Torenkamer weer verlaten.

   19 juni 2017

  • Aynouk Tan cureert Opium Torenkamerexpo in VondelCS

   De expositie is van 7 t/m 16 juli gratis toegankelijk voor publiek in VondelCS.

   15 juni 2017