Even voorstellen
Marie Civikov studeerde in 2002 af aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam in de richting autonome beeldende kunst. Haar werk is o.a. te zien geweest in TENT Rotterdam, De Kunsthal, Galerie Maurits van de Laar en het Paleis op de Dam. In 2011 won zij de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst. Lees meer over Civikov op haar website.

Torenkamerplan
Mijn werk bestaat tot nu toe voornamelijk uit schilderijen, waarmee ik sinds kort pogingen doe ze samen te stellen tot installaties. Tijdens mijn verblijf in de Torenkamer wil ik verder gaan met het onderzoeken van manieren om de ruimte meer bij mijn werk te betrekken. Als basis neem ik daarvoor een houten skelet mee van een toren. In mijn eigen atelier kan ik over iedere stap die ik zet heel erg lang nadenken, waardoor het vaak maanden duurt voordat een werk af is.

Deze week in de Torenkamer wil ik proberen zoveel mogelijk impulsief te werk te gaan, dus veel produceren zonder daar vooraf al te lang over na te denken.

Blog
Voor Opium op 4 hield Marie een weblog bij. Lees op haar blog hoe ze de week heeft ervaren en hoe haar werk is gevorderd. Vrijdag 19 juni presenteerde ze haar eindresultaat in de live uitzending van Opium op 4.