Even voorstellen
Ties Teurlings werd geboren in Tilburg in 1993. Na een tijd in Brugge, waar het gezin naartoe was verhuisd voor vaders werk, groeide Ties samen met zijn broertje Cas op in het Brabantse Oosterhout. Na de middelbare school studeerde hij aan de kunstacademie in Breda waar hij onder andere een fotoserie maakte van zijn opa en oma. In 2014 deed hij mee aan het Leids Cabaret Festival met zijn voorstelling ‘Hard Lachen Alsjeblieft.’ Daarna werkte hij in de Efteling als acteur en studeerde een blauwe maandag Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 2015 liep hij de pelgrimstocht van Saint Pied de Port naar Santiago de Compostella. Bij thuiskomst schreef hij zijn eerste boek ‘Krentenkoppen’.

Torenkamerplan
Schrijven. Aan het eind van de week wil ik het begin hebben van een mooie nieuwe bundel verhalen. Alles oprecht en eerlijk want zo wil ik graag zijn. Mij is onlangs weer eens gevraagd waarom ik schrijf. Ik vind het een moeilijke vraag. Voor mij is het elke keer weer anders. Mijn eerste boek heb ik geschreven om mijn opa en oma te bewaren. Ik vond het belangrijk om dat op dat moment te doen. Momenteel is het belangrijk om mezelf op te vrolijken. Ik heb namelijk vers liefdesverdriet.

De mensen van Opium lijken me in ieder geval erg aardig.
In mijn kamertje hebben ze bananen, blauwe bessen, een zak chips , witte speculaas chocola!!!, ontbijtkoeken, rijstwaffels, witte wijn en een pak sultana’s voor me neergezet. Die ben ik van plan op te eten. Behalve de rijstwaffels, want die vind ik vies. Op Koningsdag ben ik van plan op de trappen van het Vondelpark cs voorlezen uit mijn boek voor een dubbeltje of een knuffel. Ik heb liever knuffels, die kan ik op dit moment goed gebruiken. En wie weet is mijn haar aan het eind van de week wel zo lang geworden dat ik er een mooie vlecht in kan maken en het kan laten zakken uit mijn raam.

Lees meer en volg zijn belevenissen op de Torenkamerblog en luister maandag, woensdag- en vrijdagavond naar de live updates tijdens Opium op 4.