Even voorstellen
Reinier Fosch alias RFx won in 1999 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hip Hop, als AvalanchE. Samen met partner in rhyme Denvyl Hoever. Afgezien van een handjevol toffe bijdragen aan de soundtracks van de Amsterdamse theatergroep Made in da Shade (later MC Theater). Was het opvallend stil rond de Zaandammer. Rapfans van way back kunnen RFx nog kennen van videoclips op The Box. ‘Personalities’ met Terilekst en C.I.A. of ‘Scarfaced’ met Kubus. Ook de track ‘Leila’ met Sef op The Flexican & Made in da Shade KINGS soundtrack werd veel geprezen. Allemaal heel lang geleden.

Deze zomer verscheen zijn album ‘Reintje aan de Praat’ bomvol slimme story telling lyrics. Nederlandstalig, maar besprenkeld met Engelse woorden en hier en daar wat Surinaamse word play. Volledig geproduceerd door Alberto Arifi, beter bekend als dj en producer Nav Beats. Brian Elstak was de aangewezen creatieve sparringpartner voor het lang uitgestelde debuutalbum.

Torenkamerplan
Tijdens mijn week in De Torenkamer wil ik gaan werken aan nieuwe teksten voor mijn tweede album. Mijn proces begint altijd bij de tekst, daarna volgt de muziek. In De Torenkamer wil ik een aantal tekstideeën uitwerken.

Eind van de week verlaat ik VondelCS met genoeg tekstuele ammunitie om samen met mijn producer Alberto Arifi een eerste start te maken in de studio.

Lees meer en volg zijn belevenissen op de Torenkamerblog en luister maandag, woensdag- en vrijdagavond naar de live updates tijdens Opium op 4.