Even voorstellen
Marjolein Witte [1979] is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Utrecht. Zij studeerde Fine Art aan de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en studeerde af in 2002. Marjolein werkt met verschillende materialen en media: foto en film, tekeningen, schilderijen en houten constructies.

In haar werk onderzoekt, bevraagt en bekritiseert Witte het menselijk handelen. Zij verdiept zich in basale menselijke behoeften en wanneer de vervulling daarvan spanning oproept. Wanneer wordt het vervullen van behoeften en vasthouden aan gewoonten schadelijk? Waar ligt de grens van ons kunnen en willen? Welke invloed heeft ons handelen op onze omgeving? Het thema ‘territoriaal gedrag’ keert vaak terug in Witte haar werk. Daarbij onderzoekt zij onderwerpen als toe-eigenen, kaderen, veiligheid en controle, structureren, aanpassing, manipulatie en zoeken naar perfectie.

Torenkamerplan
Ik heb een fascinatie voor de menselijke aanwezigheid en invloed op aarde. We doen een poging de natuur te temmen en onze omgeving zo veel mogelijk naar onze hand te zetten. Weinig plekken op aarde zijn door ons onaangeroerd en we zijn druk bezig te onderzoeken of we in de toekomst ook op andere planeten kunnen wonen. Deze expansiedrift en de wens het heelal te kunnen bereizen en bewonen, wil ik onderzoeken en bevragen in een serie tekeningen die ik deze week ga maken. De Torenkamer met zicht op de mens beneden en de sterren boven is een perfecte plek om hieraan te werken.

www.marjoleinwitte.com