Even voorstellen
Simon is acteur en theatermaker en momenteel bezig met het schrijven van zijn nieuwe solovoorstelling. In 2011 studeerde Simon op eenentwintigjarige leeftijd af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Hij speelde voor toneel en televisie, en was afgelopen jaren te zien in onder meer War Horse en de Gijsbrecht van Aemstel.

Zijn eerste solovoorstelling ‘aan mij heeft het nooit gelegen’ werd erg goed ontvangen (**** Theaterkrant). Simon wil zich verder ontwikkelen als autonoom theatermaker en werkt in de Torenkamer aan zijn nieuwe voorstelling ‘Voor altijd duurt een jaar’.Torenkamerplan

In deze voorstelling doe ik onderzoek naar de houdbaarheid van de duurzame liefde aan de hand van het verhaal van Eric en Pim. Ze komen elkaar ’s nachts tegen in de stad, allebei op een dieptepunt, en maken de afspraak om vanaf dat moment precies 1 jaar bij elkaar te blijven. Misschien wordt het verschrikkelijk, ook dan moeten ze de liefde een jaar de kans geven. Misschien wordt het fantastisch, ook dan gaan ze na een jaar weer uit elkaar om deze te conserveren op haar hoogtepunt.

Dit fictieve verhaal biedt voor mij een aanleiding om, tijdens de voorstelling, in gesprek te gaan met mijn publiek over verschillende fases van de liefde. Dit omdat ik merk dat er tegenwoordig veel geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren om de liefde vorm te geven, denk aan open relaties, driehoeksverhoudingen of andere afspraken. Een relatie tot-de-dood-ons-scheidt heeft nog steeds een romantische status, maar wordt in de praktijk steeds minder nagestreefd. Om dit in kaart te brengen zie ik mijn publiek als denk-tank en zo leg ik in de voorstellingsperiode een document aan van de liefde in de huidige tijd. De mooiste verhalen die ik hierin zal gaan vinden leg ik vast in een podcast. 
De voorstelling, die in januari in première gaat in theater Bellevue, zal worden geregisseerd door Mark Rietman en in de gesprekken word ik gecoacht door Marc-Marie Huijbrechts. Voor de voorstelling word ik financieel ondersteund door enkele fondsen en ik speel in januari/februari door het hele land. 
Mijn tijd in de Torenkamer besteed ik aan repeteren, het bijschaven van de tekst en in de avonden werk ik aan de podcast. 

Volg Simon via zijn Torenkamerblog.