Even voorstellen
De Amsterdamse AiRich (26) is een visual artist/stylist. Haar werk wordt vooral herkend dankzij haar eigen handschrift.

De afgelopen 4 jaar is ze vooral actief als kunstenares, styliste, en allround creative. Zo was ze bijv. afgelopen herfst verantwoordelijk voor de opening act tijdens de tentoonstelling AFRICA FASHION CITIES in het Tropen Museum, exposeerde zij afgelopen zomer in de Balie tijdens AFRO VIBES en opende ze afgelopen week haar nieuwe expositie tijdens Other Futures Festival.

Ooit was het haar droom om filmregisseur te worden, maar toen ze haar liefde voor fotografie en fine arts ontdekte, besloot ze het haar eigen te maken om hiermee haar eigen verhalen te kunnen vertellen.

Zelf ziet ze haar werk als een samensmelting van verschillende elementen die haar interesse hebben, zoals pop cultuur, black culture en science fiction.

Torenkamerplan
Zelf sta ik voor de mensen die met mijn werk bekend zijn, bekend om mijn zelfportretten. Iets wat ik eigenlijk lang niet gedaan heb. Vandaar dat ik deze gelegenheid als een perfecte kans zie om hier met alle liefde weer op terug te vallen: een zelfportret serie van AiRich. Vaak durf ik met mezelf als model én fotograaf meer de grenzen op te zoeken. Denk hierbij aan een cross-over verkleedpartij en kanten van mij die men in de eerste instantie niet zal verwachten, oftewel; je zal opnieuw kennis maken.

Lees meer en volg haar belevenissen op de Torenkamerblog en luister maandag, woensdag- en vrijdagavond naar de live updates tijdens Opium.

Over Other Futures
Other Futures is een digitaal en fysiek platform waar het publiek en toekomstdenkers uit alle delen van de wereld met elkaar in contact komen. De eerste editie focust op makers en denkers uit niet-westerse culturen. Op den duur wordt het platform geopend voor iedereen die inspirerende toekomsten verbeeldt of bouwt. Other Futures wordt een ontmoetingsplaats waar nieuwe inzichten gedeeld kunnen worden over waar we met deze wereld heen willen en hoe we deze kunnen bouwen. Het platform gebruikt sciencefiction dus niet alleen om te reflecteren over de toekomst, maar ook als een tool of empowerment. Het platform Other Futures bestaat uit een driedaags multidisciplinair festival (2-4 februari 2018), de tentoonstelling Creating Other Futures (14 januari t/m 11 februari 2018), het storytellers event Other Futures Academy: New Narratives for Climate Action (1 februari 2018) en een online platform. Meer informatie: www.otherfutures.nl.