Schermafbeelding 2018-06-05 om 13.26.45.pngDe Rotterdamse style profiler Ellie Uyttenbroek is curator en bedacht een opvallend en vernieuwend concept voor de lastige opgave om 50 kunstwerken in de beperkte tentoonstellingsruimte van VondelCS te exposeren: ze opent een miniatuurmuseum.

Het miniatuurmuseum bestaat uit twee enorme maquettes en in het museum heeft iedere kunstenaar een eigen zaal waarin de Torenkamerkunst als miniatuur getoond wordt.

Ellie Uyttenbroek: “In het MiniatuurMuseum geef ik 50 kunstenaars ruimte en wordt een jaar Torenkamer Kunst letterlijk in één blik zichtbaar. Schaalmodellen verbeelden de werkelijke kunstwerken en geven je een wonderland gevoel; Mini-Art can move your heart!"

Bezoekers kunnen in het Torenkamer Miniatuur Museum onder andere een nieuwe performance van danseres Junadry Leocaria, sculpturen van Mathieu Klomp, ontwerpen van Billie van Katwijk, fotografie van Lana Mesic, muziek van Gerson Main en verhalen van Vincent van Meenen bezichtigen.

Ellie Uyttenbroek
Style profiler Ellie Uyttenbroek werd bekend met haar project Exactitudes. Samen met fotograaf Ari Versluis brengt ze opvallende kledingcodes van verschillende subgroepen in beeld. Stijlfiguren vormen een rode draad in haar werk. Ze cureerde eerder tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum en het Stedelijk Museum 's Hertogenbosch.

Tijdens de Opium TorenkamerEXPO is er ook een uitgebreide randprogrammering, met onder andere diverse workshops en optredens.

Opium TorenkamerEXPO
Opening op 6 juli om 18.00 uur is vrij toegankelijk voor publiek
6 juli tot en met 15 juli in VondelCS in Amsterdam
Mede mogelijk gemaakt door het AVRO Cultuurfonds, AFK en het Prins Bernhard Cultuurfonds

Tijdens de TorenkamerEXPO zijn er een aantal workshops. De workshops zijn gratis toegankelijk, maar je moet je wel even opgeven. Klik op de linkjes hieronder voor meer informatie over de workshop en om je op te geven.

Hutten bouwen met Tessa Hendriks, zij is community- en boomhuttenkunstenaar.

Druktechnieken en schilderen met kunstenaar Dewy Elsinga!

Waacking met Junadry Leocaria, zij is een opvallende verschijning in het veld van het urban danstheater.