Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  In De Torenkamer van VondelCS wordt wekelijks een jonge kunstenaar 'opgesloten' om, niet afgeleid door dagelijkse prikkels, te werken aan een magnum opus. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending en op vrijdag haalt Andrea van Pol de kunstenaar op uit De Torenkamer en wordt het voltooide werk gepresenteerd.

  Via ons Instagram account houden de kunstenaars je op de hoogte van hun voortgang:

  Torenkamer

  Reinier Fosch

  Reinier Fosch gaat in De Torenkamer aan de slag met teksten voor zijn nieuwe album.

  Beluisteren

  Even voorstellen
  Reinier Fosch alias RFx won in 1999 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Hip Hop, als AvalanchE. Samen met partner in rhyme Denvyl Hoever. Afgezien van een handjevol toffe bijdragen aan de soundtracks van de Amsterdamse theatergroep Made in da Shade (later MC Theater). Was het opvallend stil rond de Zaandammer. Rapfans van way back kunnen RFx nog kennen van videoclips op The Box. ‘Personalities’ met Terilekst en C.I.A. of ‘Scarfaced’ met Kubus. Ook de track ‘Leila’ met Sef op The Flexican & Made in da Shade KINGS soundtrack werd veel geprezen. Allemaal heel lang geleden.

  Deze zomer verscheen zijn album ‘Reintje aan de Praat’ bomvol slimme story telling lyrics. Nederlandstalig, maar besprenkeld met Engelse woorden en hier en daar wat Surinaamse word play. Volledig geproduceerd door Alberto Arifi, beter bekend als dj en producer Nav Beats. Brian Elstak was de aangewezen creatieve sparringpartner voor het lang uitgestelde debuutalbum.

  Torenkamerplan
  Tijdens mijn week in De Torenkamer wil ik gaan werken aan nieuwe teksten voor mijn tweede album. Mijn proces begint altijd bij de tekst, daarna volgt de muziek.
  In De Torenkamer wil ik een aantal tekstideeën uitwerken.

  Eind van de week verlaat ik VondelCS met genoeg tekstuele ammunitie om samen met mijn producer Alberto Arifi een eerste start te maken in de studio.

  • De Torenkamer: Reinier Fosch - Dag 5

  • De Torenkamer: Reinier Fosch - Dag 4

   Goedemorgen Vondelpark! Goedemorgen hardwerkende Vondel bar/restaurant medewerkers. Jullie hebben het er maar druk mee! Goedemorgen meneer, hangend in een boom naast de Torenkamer met een kettingzaag(!?!). Doe je voorzichtig?

   Esmee Dag 5.jpg

   Vandaag staat Tori #2 op de planning. Time to eat the Frog! Eenmaal begonnen merkte ik dat het heel lekker ging. Zo lekker zelfs dat lunch tijd kwam en ging. Gelukkig is er genoeg te snaaien in de Torenkamer.

   Esmee Dag 5.jpg

   Voor mijn tweede album is het plan van aanpak eerst de tekst schrijven en daarna pas de muziek. Dus voor de Tori's heb ik instrumentals gezocht die het beste de "vibe" van de te schrijven tekst weerspiegelen. Hier schrijf ik dan mijn teksten op. 

   Ik geef dan de BPM's (Beats Per Minuut) door aan mijn producer
   Alberto Arifi en ik laat hem de vibe van de tekst horen. ( hier komen de test opnames om de hoek kijken;)). en hij kan hier dan z'n magie op loslaten. 

   Op mijn eerste album zijn twee tracks op een soortgelijke manier tot stand gekomen.

   Voor Tori #2 heb ik
   "Si Spex presents -Way of the Axe- A Sampled tribute to David Axelrod" gebruikt.

   En wat een resultaat, 56 bars!

   Esmee Dag 5.jpg

   Ik heb een proef opname gemaakt om te kijken of de ideetjes die ik heb verwerkt wel echt werkten. 

   In de avond mocht ik een korte status update in de Opium uitzending geven. Ik heb een paar bars van Tori #1 laten horen. 

   Morgen meer!

  • De Torenkamer - Reinier Fosch - Dag 2&3

   woensdag 2 augustus 2017

   Wakker worden:
   Ik heb heerlijk geslapen op het bed dat ... in de Torenkamer heeft gemaakt. (Dankjewel...:)) Ik heb geen hoogtevrees maar ik bleef liggen om er zeker van te zijn dat ik echt goed wakker was voordat ik "uit bed klom".

   Esmee Dag 5.jpg

   Mooi om te zien hoe het Vondelpark s'ochtends wakker wordt. Ik heb de inspiratie van al die hobbelende hardlopers en het prachtige uitzicht proberen te vangen in tekst. Het was geen onderdeel van m'n planning maar om Action Bronson te citeren "when opportunity be knocking you have to let the M@#$% in!".

   Esmee Dag 5.jpg

   Aan de slag:
   Vandaag ben ik met Stephan in een van de studios aan de slag gegaan. Omdat ik veel van de software vaker heb gebruikt was het zaak om uit te vinden wat onder welke knop zat. Om proef te draaien heb ik met Stephan een dummy interview gedaan. Verder heb ik op wat instrumentale beats opnames kunnen maken van de Tori die ik tot nu toe heb geschreven. Om niet teveel spoilers te geven noem ik het Tori #1. Stephan vertelde me dat hij het helemaal voor zich zag. Dat is goed om te horen :D. Vanavond ga ik de tekst nog wat bijschaven.

   Brian Elstak (Torenkamer bewoner uit 2016) is s'avonds nog even langs gekomen met goed nieuws. De track "Eis Vrijheid (2006)" is beschikbaar op de populaire streaming diensten. Het is een remastered versie van een track geproduceerd door Presto (Boy Eshuijs), met cover art van Brian Elstak. 

   Esmee Dag 5.jpg

   Het origineel is trouwens vanaf 9 september te zien in CBKZuidoost in de "30 jaar CBK Zuidoost" expositie.

   Het gaat goed! Morgen meer.


   Beluisteren
  • De Torenkamer - Reinier Fosch - Dag 1

   maandag 31 juli 2017

   Vanochtend werd ik bij aankomst door Fieke ontvangen en mocht onder "tromgeroffel" de Torenkamer in. Nadat ik was gesetteld, nam ik een moment om van het mooiste uitzicht op het Vondelpark te genieten. Na een korte introductie aan het team had Fieke tijdens de rondleiding het beste voor het laatst bewaard. Een radiostudio met opnamemogelijkheden die gebruikt mag worden! (Ik heb al wat ideetjes;))

   Aan de slag! Ik ben vandaag aan de eerste Tori begonnen en heb 80% van de track staan! Annemieke kwam tijdens de Opium uitzending ook nog even langs om mij voor te stellen als TorenBewoner voor deze week.

   Morgen meer! Tot die tijd 👉 https://open.spotify.com/album/7blyrykxRGwPBwVGqB6YTL .

   Beluisteren