Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  In De Torenkamer van VondelCS wordt wekelijks een jonge kunstenaar 'opgesloten' om, niet afgeleid door dagelijkse prikkels, te werken aan een magnum opus. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending en op vrijdag haalt Andrea van Pol de kunstenaar op uit De Torenkamer en wordt het voltooide werk gepresenteerd.

  Via ons Instagram account houden de kunstenaars je op de hoogte van hun voortgang:

  Torenkamer

  Liam Siepel

  De jonge tekenaar Liam Siepel maakt deze week in De Torenkamer zijn grootste werk tot nu toe.

  Beluisteren

  Even voorstellen
  Liam Siepel, geboren op 15 april 2000, is een kunstenaar in de maak. Momenteel is hij bezig met zijn 5de en laatste jaar van de middelbare school (havo). Daarna is hij van plan een jaar te gaan reizen en vervolgens een kunstopleiding te gaan doen. Maar dat ligt in zijn ogen nog ver weg. Eerst maar de middelbare afmaken! En dat doet hij tekenend. In zijn vrije tijd tekent Liam in opdrachten en als hobby. Ook heeft hij twee exposities gehad. Één solo en één met anderen. Waar zijn motivatie en inspiratie vandaan komt is hem niet duidelijk. Het is er gewoon en dus blijft hij lekker door tekenen.

  Torenkamerplan
  De week in de Torenkamer ga ik tekenen. Ik teken vaak met potlood of pen maar experimenteer ook erg veel. Ik probeer vele stijlen, materialen en onderwerpen. Maar altijd blijf ik me houden aan een formaat van A3 of kleiner. Mij lijkt het leuk om juist in het kleine Torenkamertje mijn grootste werk tot nu te maken. De tekening wordt 100 bij 70 cm. Het idee is een mens te tekenen en hiermee een gevoel over te brengen. Ik stop er mijn gevoel in en dat wil ik laten zien.

  • De Torenkamer: Liam Siepel - Dag 5

   Het is vrijdag ochtend. Nog één dag om alles af te maken, en dat is nog best veel. Toch ga ik zonder stres aan het werk en heb een super leuke dag. Ik heb eerst het haar gedaan. Vervolgens wat details want bij zo een tekening kan ik soms best wel perfectionistisch zijn en moeten ook alle kleine dingen kloppen. Daarna ben ik de achtergrond gaan maken. Dit heb ik gedaan met grafiet poeder (1ste foto), een kwast, nog meer grijs potlood zoals bij de rest van de tekening en een gum voor de bloemen. Alles kwam op tijd af en ik ben hartstikke tevreden. Het was een super leuke dag!


   image1.JPG

   image2.JPG

  • De Torenkamer: Liam Siepel - Dag 4

   Vandaag heb ik de handen, onderarmen en het hart getekend. Ik had wel een idee in mijn hoofd van hoe ik het wou maken, namelijk het combineren van kleur en grijs potlood op een bepaalde manier, maar heb deze techniek nog niet eerder geprobeerd. Het was dus een beetje een risico. Ik heb de hele dag hier aan besteed omdat ik de detailles in de handen en de aderen erg belangrijk vind. Het ging goed en ik ben tevreden met wat ik vandaag heb gedaan. Misschien werk ik vanavond nog een beetje door en anders zal ik morgen flink aan de bak moeten. Maar daar heb ik geen problemen mee. Ik heb er zin in! 

   Esmee Dag 5.jpg

  • De Torenkamer - Liam Siepel - Dag 3

   woensdag 9 augustus 2017

   Dag 2

   Vandaag ben ik verder gegaan aan het gezicht. Ik heb schaduwen getekend en enkele aangepast. Ook heb ik details uitgewerkt zoals de ogen en de wenkbrauwen. In de middag heb ik een lekkere wandeling door het park gemaakt en daarna ben ik verder gegaan met een arm en de nek en schouders. 

   Liam dag 2.JPG


   Dag 3

   Toen ik vanmorgen naar mijn tekening keek, vond ik het nog erg leeg. Niet dat ik ontevreden was, maar naar mijn idee schoot het nog niet zo op. Aan de tekeningen waar ik normaal aan werk, werk ik vaak en per keer erg kort. Op die manier heb je vaak niet eens door dat je er zo veel tijd aan besteed. Toch was ik hartstikke gemotiveerd om verder te gaan. Ik wilde vandaag echt weer een slag maken en dat is gelukt. Ik heb de basis van schaduwen bijna overal al klaar. Ik moet alleen het hart en de linkerhand nog. Verder moet ik natuurlijk nog veel details zoals bij het haar maken. En uiteindelijk ook nog een achtergrond. Kortom is er nog genoeg te doen komende twee dagen.


   Liam Siepel dag 3.jpg

   Beluisteren
  • De Torenkamer - Liam Siepel - Dag 1

   maandag 7 augustus 2017

   Om half 11 vanochtend kwam ik aan in het VondelCS. Eerst heb ik mijn spullen naar boven gebracht en klaargezet. En nadat ik mijn vader en hond gedag had gezegd ben ik meteen aan de slag gegaan. Ik ben mijn idee in het groot op papier gaan zetten.

   Esmee Dag 5.jpg

   Dit heb ik gedaan met grijs potlood. Toen dat klaar was heb ik mijn materialen uitgekozen waarmee ik verder ging werken. In het gezicht heb ik ook al de grote schaduwen gemaakt.

   Esmee Dag 5.jpg   Het gezicht ziet er nu nog een beetje raar uit. Dit komt omdat het nog wenkbrauwen mist. Daar ga ik morgen mee verder en ga ik ook de andere detailles in het gezicht maken.

   Beluisteren