Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  In De Torenkamer van VondelCS wordt wekelijks een jonge kunstenaar 'opgesloten' om, niet afgeleid door dagelijkse prikkels, te werken aan een magnum opus. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending en op vrijdag haalt Andrea van Pol de kunstenaar op uit De Torenkamer en wordt het voltooide werk gepresenteerd.

  Via ons Instagram account houden de kunstenaars je op de hoogte van hun voortgang:

  Torenkamer

  Klaas Hendrik Slump

  Filmmaker en fotograaf Klaas Hendrik Slump maakt deze week in De Torenkamer een nieuwe fotoserie.

  Beluisteren

  Even voorstellen
  Klaas Hendrik Slump is filmmaker fotograaf. Hij is werkzaam onder het label NIELSON & CLAUS. Werd aangenomen op de Academie voor Beeldende Kunst, maar startte al snel als creative & ontwerper. Hij ontwikkelde tv-formats voor onder andere RTL4 en de Nederlandse Publieke Omroep. Daarnaast stond hij aan de wieg van TV Academy, een platform voor jong creatief talent. In zijn fotografie projecten zoekt hij de balans tussen en realisme en visuele schoonheid.

  Torenkamerplan
  Tijdens mijn week in De Torenkamer wil ik gaan werken aan een nieuwe fotoserie. Een serie die de band tussen hedendaagse moeders en hun volwassen zoon of dochter vastlegt. Hun persoonlijkheid ontdaan van externe verwachtingen, zonder rekwisieten of afleiding. Met deze portretten wil ik een dialoog aan gaan over de rol en betekenis van moeders in deze tijd. Van de buik, borst, de eenkennigheid, opvoeder naar vriendschap? Hoe gingen ze om met de kleurrijke jeugd van hun kind, de worsteling met de liefde en zoekend naar een eigen identiteit. In de Torenkamer wil ik een start maken met deze serie. Aan het einde van de week hoop ik 3 eerste portretten klaar te hebben.

  • Klaas Hendrik dag 5 Slump

   vrijdag 18 augustus 2017

   Beluisteren
  • De Torenkamer: Klaas Hendrik Slump - Dag 4

   Er liggen nog maar een paar Haribo visjes in de pot. Het derde portret is vandaag geschoten, het selecteren en uitzoeken kan dus beginnen. Over 2 dagen moet ik de Torenkamer verlaten en voor die tijd moet er nog een hoop gebeuren. Gelukkig heb ik nog de visjes.

   foto4

  • Klaas Hendrik Slump dag 3

   woensdag 16 augustus 2017

   Alleen de drop in de Haribo Kindermix pot is nog over. Na deshoot van gisteren kom ik terug op mijn onderzoek en ben opzoek naar poses,natuurlijke maar esthetisch mooie houdingen. Wanneer geloof ik het en hoeweerspiegel ik mijn beeld van moeder en dochter in deze foto’s?


   dag3.png

   Beluisteren
  • De Torenkamer: Klaas Hendrik Slump - Dag 2

   De Haribo Kindermix is nog niet op, ik heb heerlijk ontbeten. Vandaag ben ik bezig met het bewerken en uitzoeken van de eerste foto’s die ik gisteren heb geschoten. De focus in deze portretten ligt op de personen en niet op de omgeving. Zoekend naar karakteristieke eigenaardigheden. Vanmiddag schiet ik voor het eerst een moeder en dochter. Wordt vervolgd…


   dag2.png

  • Klaas hendrik Slump dag 2

   maandag 14 augustus 2017

   Ik ben op zoek naar de balans tussen esthetiek en realisme in deze fotoserie. Wanneer geloof je het en wanneer is het een pose? Vandaag staat in het teken van dit onderzoek.  En ik probeer de hele Haribo Kindermix pot leeg te eten die hier voor me is neergezet. In de middag komt het eerste duo langs (moeder en zoon) en zal ik de eerste beelden schieten. Eerst nog de krukken verven.


   dag1.png   Beluisteren