Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  In De Torenkamer van VondelCS wordt wekelijks een jonge kunstenaar 'opgesloten' om, niet afgeleid door dagelijkse prikkels, te werken aan een magnum opus. Er is dagelijks contact met de kunstenaar in de uitzending en op vrijdag haalt Andrea van Pol de kunstenaar op uit De Torenkamer en wordt het voltooide werk gepresenteerd.

  Via ons Instagram account houden de kunstenaars je op de hoogte van hun voortgang:

  Torenkamer

  Sheray Rozenstein

  Modeontwerpster Sheray Rozenstein gaat deze week bezig met het eerste kledingitem voor haar eigen kledingmerk SHERAY.

  Beluisteren

  Even voorstellen
  Sheray Rozenstein (1996, Rotterdam) is een modeontwerpster die na drie maanden Fashion & Design op het Amsterdam Fashion Institute haar eigen plan heeft getrokken en zichzelf is begonnen. Hiermee hoopt ze ook anderen te inspireren om je eigen pad te volgen.

  Ze heeft zich vrijgemaakt van de verplichtingen die worden opgelegd door de maatschappij en is klaar om haar liefde en licht over een zo groot mogelijke schaal te verspreiden via haar kledingmerk SHERAY. Haar werk kenmerkt zich door het gebruikt van plastic, felle kleuren. Liefde, verbinding en de aarde zijn belangrijke punten in haar ontwerpproces.

  Sheray heeft eind 2017 meegedaan aan een modewedstrijd Fashion Fest met het thema ‘Fashion Cities of Africa’ waarvoor ze haar eerste collectie ‘Progression’ maakte en dit showde in Het Tropenmuseum Amsterdam. Deze collectie was geïnspireerd op een tas gemaakt van gerecycled plastic uit Kenia uit het archief van Het Tropenmuseum. Ze bekeek het thema vanuit de gedachte dat zij zelf African Fashion was, omdat haar wortels voor een groot deel in Africa liggen en dat zij de grootste droom is van haar voorouders. Met uitzondering van de schoenen van de mannen, bestaat de hele collectie uit gerecycled, rest of tweedehands materialen.

  Torenkamerplan
  Deze week ga ik aan de slag met mijn eerste kledingitem voor m’n eigen kledingmerk genaamd SHERAY en lekker de innerlijke flow van creëren de ruimte geven en volgen. Verder ga ik kleurcomposities en vormen verzamelen uit het Vondelpark voor m’n onderzoek voor volgende ontwerpen.

  • Torenkamer Sheray Rozenstein - Dag 5

   vrijdag 25 mei 2018

   Vandaag kwam ik op het idee om mezelf te fotograferen en op te nemen in de torenkamer. Dat doe ik meestal als ik iets gecreëerd heb, maar dan ik mijn eigen kamertje. Ik gebruikte plastic tassen en plakte die aan de muur als decor en maakte een statief waar ik m’n telefoon op kon plaatsen. Ik was niet tevreden met de foto’s en video’s, omdat ik vooral materialen bij me had om het item te maken en niet voor de styling van een fotoshoot. Dus dit ga ik thuis wel even goed vastleggen. 

   Hierna heb ik een pizza mee het park ingenomen. Ik was zo moe dat ik hier zelfs een heerlijk dutje heb gedaan. In de avond at ik samen met de crew van Opium en zat ik bij de uitzending. Wat een fijne afsluiting van de week was!

   De week in de torenkamer heb ik ervaren als een creating temple. De kleine ruimte dwingt je om te focussen op je project en je eigen gedachten. Dit was heel erg fijn, leuk en leerzaam! Ik heb goede stappen gemaakt richting m’n dromen, ik ben heel dankbaar!


   F2D15DDA-8332-4A7E-A2E6-9C751DA98EC5.jpegCF85331B-53D6-4501-A8E7-1416272E6D6B.jpeg573DAFD7-A86D-4F05-A030-C1B426573552.jpeg0B5C2014-BA7A-4D11-A46B-66F2A9BEEE25.jpeg0AB7D44A-4E03-4440-A6E2-2DF8BD150926.jpeg901DE603-061E-4DFB-B572-9EDCB6319923.jpeg


   Beluisteren
  • De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 4

   De korte nachten voelde ik in m’n systeem zitten wat ervoor zorgde dat ik veel moeite moest doen om m’n energie hoog te houden en het allemaal niet zo vlot ging. Het is me wel gelukt om het tasje af te krijgen op de naaimachine! Het is een prototype, omdat het nog niet geen af product is wat ik direct kan/wil verkopen. Ik ben wel veel dichterbij het eindproduct en daar ben ik toch wel blij om. Het duurde even voor ik dat kon voelen, omdat ik nog al perfectionistisch kan zijn, maar dat ben ik aan het afleren! 

   Thuis ga ik het ontwerp van het tasje verder ontwikkelen en ook in gesprek met wat jonge modeontwerpers en andere creatieve mensen om tips te vragen en ideeën uit te wisselen. 


   33B74552-F452-4626-97E0-1DD4115B3A21.jpeg8B7B3D76-3FF2-486A-B8BE-0B13173B5751.jpegE0CA6A6C-8801-46A4-BB19-17697907847B.jpeg

  • De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 3

   woensdag 23 mei 2018

   De planning voor vandaag:

   - Lekker knallen;

   - Goed eten;

   - Goed drinken;

   - In het moment zijn;

   - Even lekker buiten zijn;

   - Blogs schrijven;

   - Concept schrijven;

   - Werken met een timer;

   - Verbeterpunten item uitproberen en toepassen;

   - Spelen met het logo;


   Vandaag ben ik begonnen met de blogs schrijven van de vorige dagen en schreef nog wat dingen op voor mezelf om te reflecteren. Het was fijn om mee te beginnen, omdat ik hierdoor alles goed op een rijtje had. Werken met een timer werkt lekker als ik extra efficiënt te werk wil gaan. De timer stel ik in op een uur en probeer dan een taak binnen dat uur af te maken. 


   Het bed ligt trouwens lekker! Ik deed eerst een ochtenddansje met muziek op de kamer (dit doe ik thuis ook bijna elke ochtend op het nummer My Baby Just Cares For Me van Ella Fitzgerald) en liep vervolgens naar beneden om te douchen. Er was al iemand op kantoor dus liep ik dit keer niet in m’n pyjama naar beneden. Na het klaarmaken wandelde ik vrolijk naar de supermarkt om een broodje en een avocado te halen. Dit at ik rustig op in de kamer terwijl ik alvast nadacht over de tekst voor de blogs en m’n planning. Normaal gesproken zou ik nu staan in het Dakpark in Rotterdam waar ik drie keer in de week bootcamps geef, maar dit keer neemt m’n lieve vriend het met liefde voor me over. Dit was een van de vele redenen waarom ik zo vrolijk naar de supermarkt wandelde. 


   Na het schrijven en werken besloot ik om ook de andere dingen te doen die op de planning stonden namelijk even lekker buiten zijn en goed eten. Ik wandelde rustig door het Vondelpark naar de Vegan Junkfood Bar en at m’n burger heerlijk in het zonnetje. Terug op de kamer ging ik weer swingend op muziek door met werken en experimenteren. Dansen en luisteren naar muziek doe ik eigenlijk altijd wanneer ik creër. Muziek helpt om m’n positiviteit naar een nog hoger niveau te brengen en het helpt me om me thuis te voelen in het moment, waar ik ook ben. 


   Na weer lekker gewerkt te hebben, besloot ik om eten te halen bij De Peperwortel hier om de hoek waar het personeel van Opium altijd eten koopt. Ik nam de tuinbonenmix met linzen, doperwten, aubergine, venkel en nog veel andere lekkere groenten plus gebakken aardapelen en nam dit mee het park in. Genietend van het weer, het eten en het leven zat ik daar op een kleedje. Toen ik terugkwam werd er gegeten aan tafel en sloot ik aan om te kletsen, ff onder de mensen zijn in plaats van in m’n eigen wereldje. 


   Ik dacht misschien een keer leuk als ik wat meer over de momenten naast het werken, vertel. Nu heb ik het wel op de dag zelf geschreven, vlak nadat ik ben geïnterviewd voor de show van vanavond die je hieronder kan beluisteren. Het was een kort, leuk en fijn interview, waar ik met veel energie uitging dus heb ik gelijk even geschreven. Nu ga ik even een plan schrijven voor morgen, tandjes poetsen, stretchen en heerlijk slapen.


   DAG3.JPGDAG3(1).jpg

   Beluisteren
  • De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 2

   Heerlijk wakker geworden in de Torenkamer! Net voordat iedereen op kantoor aankwam, heb ik een douche genomen beneden in het gebouw en kon ik fresh beginnen met werken. Eerst ontwerpen geschetst op papier, dan nog even met stoffen geëxperimenteerd en daarna alle foto’s van heel het proces van dit kledingstuk verzameld en geplakt in een bestandje op m’n laptop. 


   Lekker de tijd genomen om de korte nacht en de spanning uit m’n lijf te stretchen om vervolgens opgeladen verder te gaan met experimenteren voor het ontwerp. Door veel te schetsen en het ontwerp proces te analyseren, liep ik vast en merkte ik dat ik teveel vanuit m’n hoofd ging werken en niet vanuit the flow. Dit schakelde ik om vanaf dat moment. Ik werkte verder en gebruikte mezelf als canvas. Dit doe ik door stoffen op verschillende manieren om m’n lichaam heen te plaatsen en losse delen stuk voor stuk vast te spelden. Mezelf gebruiken als canvas is de fijnste manier van werken voor mij, omdat ik dan puur op gevoel ontwerp zonder technisch na te denken.


   Hierna heb ik alle nieuwe foto’s van de experimenten toegevoegd aan het bestandje en drukte ik alles af om een goed overzicht te hebben. Dit heb ik weer geanalyseerd, verbeterpunten opgeschreven en een plan gemaakt voor de volgende dag.

   DAG2_(1).JPGDAG2_(2).JPGDAG2_(3).JPG

  • De Torenkamer: Sheray Rozenstein - Dag 1

   maandag 21 mei 2018

   Zaterdag kreeg ik een berichtje of het me tof leek om een weekje te werken in De Torenkamer van een vriendin Nike Ayinla, die een collectief en platform voor jonge modeontwerpers heeft opgericht genaamd Orisun. Hier zei ik natuurlijk ja tegen! Maandag om een uur of 12:00 kwam ik hier aan en werd ik warm ontvangen. Eigenlijk had ik nog niet echt besloten wat ik hier wilde doen dus gebruikte ik de middag om daar over na te denken en een plan te maken.


   Het duurde even voor ik het helemaal helder had, omdat er veel ideeen in mij opkwamen die nèt iets te ambitieus waren om in een week te realiseren. Dus koos ik ervoor om maar op 1 kledingitem te focussen. Ook ga ik me tijdens de wandelingen door het Vondelpark laten inspireren door de kleurcomposities van kledingitems die ik tegenkom om die weer te gebruiken als onderzoek voor volgende ontwerpen. Dit is wel echt een perfecte gelegenheid om te werken aan m’n kledingmerk, omdat ik wel was begonnen om het meer vorm te geven de afgelopen tijd, maar nog niet concreet.


   Tot laat in de nacht geschetst en geëxperimenteerd voor het ontwerp van het item, wat in de richting komt van een tasje, maar ook een soort mini bodywarmer. Aan het eindresultaat en presentatie op vrijdag probeer ik niet teveel over na te denken, maar juist in het moment te zijn en te vertrouwen op het proces.


   DAG1_(2).jpgDAG1_(3).JPGDAG1_(1).JPG

   Beluisteren