Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Uitzending

  daphne_bunskoek.jpg

  Uitzending

  van donderdag 22 januari 2015

  Presentatie: Diverse presentatoren

  Luister terug

  Vandaag in de uitzending

  Opium op 4 is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam. Vanavond presenteert Daphne Bunskoek.

  Fragmenten

  • Hoofdgast - Jan Willem van Ewijk
   Regisseur Jan-Willem van Ewijk is te gast. Zaterdag draait zijn film Atlantic op het International Film Festival Rotterdam. Het IFFR introduceert een uniek internationaal live cinema event. Via een live-verbinding worden filmpremières op het festival tegelijkertijd ook in Concordia en tientallen andere filmtheaters in Europa vertoond. Alle kijkers, of ze nu in Polen, Spanje of Concordia zitten, kunnen via Twitter deelnemen aan de Q&A (question & answer)-sessie na afloop van de film.

   Atlantic
   Fettah's verlangen naar vrijheid en Europa is groter dan de liefde voor zijn geboorteplaats en familie. De jonge visser begint aan een uitputtende en gevaarlijke reis over het terrein dat hij het beste kent: de oceaan. Niet met de boot, maar op zijn surfplank.
  • Slaapservice - Wrijving
   Een verhaaltje voor het slapen. Voor kinderen heel normaal. Nu ook voor volwassenen. Luister iedere avond even voor 00.00 uur naar Opium op 4 en je hoort een kort verhaal.

   Vanavond: Edzard Mik - Wrijving

   Edzard Mik (1960) werd geboren in Groningen en woont thans met zijn Griekse vrouw, de componiste Calliope Tsoupaki, in Amsterdam. Zijn laatste twee romans, Goede tijden en Mont Blanc, stonden op de longlist van de Libris Literatuur Prijs.
  • Live muziek - Pianotrio Impression
   Pianotrio Impression won gisteravond de Storioni Toonzaal Prijs. Het trio bestaat uit Fien Van den Fonteyne (viool), haar zus Riet Van den Fonteyne (cello) en Florestan Bataillie (piano). Vanavond zullen ze het Pianotrio van Haydn spelen. 

   Expressieve communicatie
   De musici startten hun samenwerking aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel en Antwerpen, maar overstegen al snel de muren van de school. Typerend voor het trio is de muzikale expressieve communicatie en het directe contact tussen uitvoerders en publiek.

   Op het programma staat het Pianotrio 25 'alla zingarese' (Gypsy) bestaande uit drie delen. 

   Foto: ©2013 Philip Van Ootegem
  • De Torenkamer - Niels Broszat - Dag 4
   Gisteren ontdekte ik de gestalte in het schilderij, vandaag kreeg het figuur armen. Drie stuks wel te verstaan. Verder ben ik erg aan het stoeien met het hoofd en de twee rechter armen. De worsteling gaat over het voldoende accentueren van de vormen die ik geschilderd heb, zodat ze goed zichtbaar zijn. De vraag die ik mij continu stel is: hoe groot moet het contrast zijn tussen bijvoorbeeld een hand ten opzichte van de vormen daaromheen? 
   Soms ben ik zo lang aan het staren, dat ik het niet meer goed kan zien. Gelukkig vind ik dan afleiding in het schrijven van een blog.

   niels broszat donderdag.JPG

  Speellijst

  • 22:30 Kosma, Joseph Sans coup férir - nr.9, "Cinéma" Roux, Francois le [bariton] & Cohen, Jeff [piano] DECCA 460 050-2
  • 22:32 Haydn, Joseph Pianotrio XV: 25 alla Zingarese ("Gypsy") ; deel 1 Pianotrio Impression NVT nvt
  • 22:36 Dun, Tan Crouching tiger, hidden dragon (filmmuziek) - Theme Ma, Yo-Yo [cello] & Shanghai Percussie Ensemble Shanghai Symfonieorkest & Shanghai Nationaal Orkest Dun, Tan & Yang, Chen Yie Sony Classical S2K092857
  • 22:39 Haydn, Joseph Pianotrio XV: 25 alla Zingarese ("Gypsy") ; deel 2 Pianotrio Impression NVT nvt
  • 22:43 Haydn, Joseph Pianotrio XV: 25 alla Zingarese ("Gypsy") ; deel 3 Pianotrio Impression NVT nvt
  • 22:47 Nyman, Michael The piano (filmmuziek) - nr.1, "The heart asks pleasure first" Lenehan, John [piano] Sony BMG 88697126782
  • 22:50 Granados, Enrique Goyescas, suite voor piano - nr.5, "El amor y la muierte : balada" Larrocha, Alicia de [piano] RCA Red Seal 74321 846 102
  • 23:03 Granados, Enrique Goyescas, suite voor piano - nr.1, "Los requiebros" Larrocha, Alicia de [piano] RCA Red Seal 74321 846 102
  • 23:12 Nyman, Michael Enemy Zero (filmmuziek) - nr.1, "Love theme" Lenehan, John [piano] Sony BMG 88697126782
  • 23:16 Morricone, Andrea Cinema paradiso ; Love theme Perlman, Itzhak [viool] Pittsburgh Symphony Orchestra Williams, John Sony SK 89449