Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Opium (AVROTROS)

  Gepresenteerd door:

  Jan Mom, Andrea van Pol, Annemieke Bosman

  MA | DI | WO | DO | VR

  22:30 - 00:00

  Uitzending

  AndreavPol.JPG

  Uitzending

  van dinsdag 16 augustus 2016

  Presentatie: Andrea van Pol

  Luister terug

  Vandaag in de uitzending

  Opium op 4 is een radioprogramma boordevol klassieke muziek en doordrenkt van Kunst & Cultuur. De presentator ontvangt een hoofdgast en er is live muziek! Iedere werkdag live vanuit VondelCS in het Vondelpark te Amsterdam.

  Fragmenten

  • Te gast - Erik Jan Harmens

   Dichter Erik Jan Harmens is te gast. Hij vertelt over zijn verzameld werk ‘Ik noem dit poëzie’ en zijn recentste bundel ‘Duetten’, die hij samen met Ilja Leonard Pfeijffer schreef.

   Duetten
   Twee dichters. Twee zielsverwanten. Eén bundel. Eén podium.
   De vriendschap tussen Erik Jan Harmens en Ilja Leonard Pfeijffer is gebaseerd op hun compromisloosheid; hun liefde voor taal; het gevoel voor vuige humor; de totale inzet. Een klein jaar lang stuurden ze elkaar met sardonisch genoegen strofes, gaven voorzetten om elkaar vlak voor het inkoppen pootje te lichten. In Duetten klinken twee stemmen van geheel verschillende klankkleur die in onwaarschijnlijke samenzang een dringend lied zingen dat de wereld naar de ratsmodee gaat.

  • Live muziek - So Jin Kim en Somi Kim

   De Zuid-Koreaanse violiste So Jin Kim (1986) maakte haar solo debuut met het Juilliard Orchestra in 2006 in Alice Tully Hall, en trad op door heel de Verenigde Staten, Europa en Azië als solist en met ensembles als het Czech Radio Symphony Orchestra, St.Petersburg State Symphony Orchestra en I Musici de Montreal. Het belangrijkste in haar agenda was haar debuut met het Budapest Symphony Orchestra, in de wereldberoemde Musikverein Golden Hall in Wenen. Vanavond wordt ze begeleid door Somi Kim op de piano.
   Foto: Lisa Marie Mazzucco

  • Slaapservice: Onno-Sven Tromp - Le déjeuner sur l'herbe

   De nacht valt over Opium op 4 en het Vondelpark. Er brandt nog één lampje in Vondel CS. Daar zit een schrijver voor te lezen uit eigen werk. Vanavond hoort u:

   Onno-Sven Tromp - Le déjeuner sur l'herbe

   Onno-Sven Tromp is dichter, romanticus en wereldburger. Dichter en dromer, doler en denker. Zijn passie ligt bij de muziek van sonnetten en de verstilling van haiku's. Hij publiceerde ze in diverse bundels, zijn sonnetten werden opgenomen in 'Komrij's Nederlandse poëzie van de 19de tot en met de 21ste eeuw in 2000 en enige gedichten' en 'Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst'. Even voortvarend schrijft hij acrobatische gedichten in vrije vorm, literaire wandelgidsen en luchtig filosofisch werk. Hij struinde door het Amsterdam van J.J. Voskuil en A.F.Th. van der Heijden, reisde veel door Zuidoost-Azië en woonde in Tanzania en Oeganda. Zijn rusteloosheid vind je terug in zijn gedichten. Slauerhoff was er niets bij. Zie: www.onnosventromp.nl

  • Torenkamer - De Gestampte Meisjes - Dag 2

   Jeetje wat een dag! Eerst lekker dansjes cleanen (strak maken) en daarna wat doorloopjes gedaan. Ook hebben we vandaag gewerkt met George Tobal (acteur en regisseur). Hij heeft naar een doorloop gekeken. Daarna hebben we wel 3 uur over de voorstelling gepraat. Het is fijn om iemand erbij te hebben die een frisse blik werpt op je voorstelling als je zo met z'n drieën geïsoleerd in een torenkamertje zit. Nu zijn we in de war, maar vooral zijn we blij met zijn hulp. We waren een beetje verdwaald en zijn nu weer op het goede pad gezet. Het wordt een PRO MANNEN voorstelling. En dat concept moeten we nu vast gaan houden. Morgen wordt een lange dag, maar wij hebben weer genoeg inspiratie!!

  Speellijst

  • 22:30 Mozart, Wolfgang Amadeus Die Entführung aus dem Serail KV.384 ; Akte II - duet, "Vivat Bacchus! Bacchus lebe!" Unger, Gerhard [Pedrillo; tenor] & Frick, Gottlob [Osmin; bas] Wiener Philharmoniker Krips, Josef EMI 3 68137 2
  • 22:36 Strauss, Richard Sonate voor viool en piano, op.18 in Es gr.t. - deel I, "Allegro ma non troppo" Kim, So Jin [viool] & Kim, Somi [piano] NVT NVT
  • 22:47 Satie, Erik Sarabandes (3) - nr.3 Leeuw, Reinbert de [piano] PHILIPS 446 672-2
  • 22:56 Lew, Benjamin Les Traces d'un Pont Lew, Benjamin Made to measure 5410377901568
  • 23:07 Bach, Johann Sebastian Passacaglia voor orgel BWV.582 in c kl.t. Rogg, Lionel [orgel] Harmonia Mundi HMC 90771
  • 23:16 Massenet, Jules Thais ; Akte II - Méditation Kim, So Jin [viool] & Kim, Somi [piano] NVT NVT
  • 23:22 Bacewicz, Grazyna Capriccio's voor viool nr.1, "Pools capriccio", 1949 Kim, So Jin [viool] NVT NVT
  • 23:28 Glass, Philip The Photographer ; Intermezzo A Gentleman's Honor & Act III Zukofsky, Paul [viool] Riesman, Michael CBS MK.73684
  • 23:53 Liszt, Franz Consolations (6) S.172 - nr.3, "Lento placido" Gavrylyuk, Alexander [piano] Piano Classics PCL0086