Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Podium (NTR)

  Gepresenteerd door:

  Hans Haffmans, Dieuwertje Blok

  MA | DI | WO | DO | VR | ZA

  16:00 - 19:00

  • Documentair vierluik: De zin van het zingen - afl. 4

   zaterdag 30 december 2017

   De zin van het zingen

   Het vierde en laatste deel van het documentair vierluik 'De zijn van het zingen' van radiomaker Fatos Vladi. Hij interviewde hiervoor belangrijke zangers en musici, zoals zangpedagoge Margreet Honig, bariton Maarten Koningsberger, sopraan Claron McFadden en Klaas Stok - dirigent van het Groot Omroepkoor. De rode draad door afleveringen heen is Margreet Honig die vertelt hoe zij heeft geworsteld met stem en welke omstandigheden zo van invloed waren op haar zingen.

   Idee en maker - Fatos Vladi

   Eindmontage - Alfred Koster

   Eindredactie: Frans van Gurp (NTR)


   De NTR-productie kwam tot stand dankzij financiële steun van het NPO Fonds

   Foto: Margreet Honig

  • Documentair vierluikL De zin van het zingen - deel 3

   zaterdag 23 december 2017

   De stem als boodschap

   In Podium op Zaterdag de derde aflevering van een documentair vierluik over de menselijke stem: ‘De zin van het zingen’.

   Met interviews met autoriteiten op het gebied van het zingen. Documentairemaker Fatos Vladi vroeg ze naar hun drijfveren en hun passie voor de stem, het zingen en het lesgeven.

   Deze week gaat het over verhalende stemmen. De stem is niet alleen een muziekinstrument en drager van emotie, het is ook het beste communicatiemiddel. Hoe kun je het instrument stem gebruiken om een duidelijke boodschap door te geven? Zangcoach Margreet Honig, componist Jacob Ter Veldhuis, dirigent Klaas Stok van het Groot Omroepkoor en bariton Maarten Koningsberger laten indrukwekkende voorbeelden horen van de stem als boodschap.


   Idee en maker - Fatos Vladi

   Eindmontage - Alfred Koster

   Eindredactie: Frans van Gurp (NTR)


   De NTR-productie kwam tot stand dankzij financiële steun van het NPO Fonds


   Foto: Klaas Stok

   Beluisteren
  • Documentair vierluik: De zin van het zingen, afl. 2

   zaterdag 16 december 2017

   De stem als instrument

   De tweede aflevering van een documentair vierluik over de stem: ‘De zin van het zingen’. Met interviews met autoriteiten op het gebied van het zingen zoals Maarten Koningsberger en de befaamde zangpedagoge Margreet Honig. Documentairemaker Fatos Vladi vroeg ze naar hun drijfveren en hun passie voor de stem, het zingen en het lesgeven. In deel 1 hoorden we hoe de oorlog desastreus uitwerkte op zingen van Margreet Honig en legde Maarten Koningsberger uit hoe groot de menselijke emotie van invloed is op de zangstem. Deel 2 gaat over de stem als het mooiste instrument. De stem als Instrument: De mens verzon honderden soorten muziekinstrumenten, maar het lijkt alsof al die instrumenten op de één of andere manier de menselijke stem na willen bootsen. Aan het woord komen: zangcoach Margreet Honig, componist Jacob Ter Veldhuis, stemdeskundige Rob Stallinga en bariton Maarten Koningsberger. Zij vertellen op een tastbare manier over de stem als instrument. In deze tweede aflevering ook het vervolg van het levensverhaal van Margreet Honig, over de ingrijpende gebeurtenissen in de oorlog en hoe die de haar zangstem beïnvloedden.

   Idee en maker - Fatos Vladi

   Eindmontage - Alfred Koster

   Eindredactie: Frans van Gurp (NTR)


   De NTR-productie kwam tot stand dankzij financiële steun van het NPO Fonds


   Foto: Maarten Koningsberger

   Beluisteren
  • Documentaire: De zin van het zingen afl.1

   zaterdag 9 december 2017

    ‘De zin van het zingen’ is een documentair vierluik dat de komende decemberweken zal worden uitgezonden. Fatos Vladi interviewde hiervoor belangrijke zangers en musici, zoals zangpedagoge Margreet Honig, bariton Maarten Koningsberger, sopraan Claron McFadden, Klaas Stok - dirigent van het Groot Omroepkoor- en componist Jacob ter Veldhuis. Hij vroeg ze naar hun drijfveren, hun passie voor de stem, het zingen en het lesgeven.  Hoofdpersoon is de wereldvermaarde zangcoach Margreet Honig, zij spreekt openhartig over haar jeugd en de oorlogsjaren die haar hebben gevormd.


   Idee en maker - Fatos Vladi

   Eindmontage - Alfred Koster

   Eindredactie: Frans van Gurp (NTR)


   De NTR-productie kwam tot stand dankzij financiële steun van het NPO Fonds   Beluisteren