Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg
  huidig werk:
  Podium (NTR)

  Gepresenteerd door:

  Hans Haffmans, Dieuwertje Blok

  MA | DI | WO | DO | VR | ZA

  16:00 - 19:00

  NPO Radio 4 Festivaljournaal

  De hele maand juli is er elke vrijdag om 17.00 een Zomerfestival journaal te horen in Podium. Met daarin sfeerreportages vanaf festivals zoals het Delft Chamber Music Festival, de NJO Muziekzomer en het Festival Oude Muziek. Daarnaast festivaltips van luisteraars en het laatste festivalnieuws.

  • Zomerfestivaljounaal aflevering 28

   donderdag 25 augustus 2016

   Artistiek directeur van het festival Oude Muziek Xavier Vandamme vertelt in deze uitzending over het festival, dat vrijdag van start gaat. Ook is er een reportage te horen over de rol van vrijwilligers die het Festival Oude Muziek in Utrecht draaiende houden.Verder is er uitgebreid aandacht voor het Beethovenfestival in Zutphen, een tweejaarlijks festival rondom Beethoven.

   Beluisteren
  • Zomerfestivaljournaal afl. 22

   woensdag 17 augustus 2016

   Vandaag aandacht voor violist Isabelle van Keulen: zij geeft masterclasses viool én altviool tijdens de Zomeracademie van de Mozarteum Universiteit in Salzburg.

   Ook bellen we met sopraan Laetitia Gerards: zij is één van de finalisten voor de Grachtenfestivalprijs 2016 die vanavond wordt uitgereikt (ook live op Radio 4 te horen)


   En verslaggever Botte Jellema ging langs bij de Parade om de eenmansoperette Groots en meeslepend van theatermaker Steef de Jong te beluisteren- maximale operette met minimale middelen.

   Beluisteren
  • Zomerfestivaljournaal aflevering 21

   dinsdag 16 augustus 2016

   25 jaar nadat Joke Hoolboom zich als studente voor de opening van de nieuwe Toneelschool Amsterdam in de opera Don Giovanni stortte, zet ze dit jaar opnieuw haar tanden in het stuk van Mozart. Maar dit keer als regisseuse. Samen met Holland Opera en orkest de Nieuwe Philharmonie Utrecht, onder leiding van Johannes Leertouwer, brengt Hoolboom Don Giovanni de komende weken naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Vanmiddag vertelt ze er alles over.

   Verder een reportage van Hans Noortman, die de Open Orgeldag van het Orgelfestival Limburg bezoekt. Tijdens deze dag kunnen liefhebbers van zich laten horen door zelf plaats te nemen achter het orgel. Maar wie durft? En wat wordt er dan gespeeld? Hans gaat op onderzoek uit.

   Tot slot aandacht voor de Darmstadt Summer Course 2016, waar componist Marko Ciciliani een workshop geeft over de combinatie van muziek en visuele effecten. 

   Beluisteren
  • Zomerfestivaljournaal aflevering 20

   maandag 15 augustus 2016

   Twee jaar nadat Andrea Vasi en Sebastiaan Kemner young artist in residence waren op de NJO Muziekzomer, maken ze dit jaar hun rentree. Het duo laat tijdens hun programma op het festival het mooiste werk van 's lands beste componisten horen. Van Sweelinck tot Diepenbrock en van Andriessen tot Padding. Maar het oog wil ook wat. En daar hebben de twee iets op gevonden. Andrea Vasi vertelt er meer over.

   Verslaggever Botte Jellema zoekt de ontspanning op en neemt een kijkje bij het yogaconcert van de Robeco SummerNights. Hoe zo'n concert in zijn werk gaat en of Het Concertgebouw geschikt is als yogastudio? Je hoort het in het Zomerfestivaljournaal. 

   Beluisteren
  • Zomerfestivaljournaal aflevering 19

   vrijdag 12 augustus 2016

   Doedelzak spelen op een festival? Het kan! En wel op Castlefest, dat vorige week in de tuinen van Kasteel Keukenhof plaatsvond. Verslaggever Hans Noortman ging de uitdaging aan. Vanmiddag horen we hem (en de doedelzak) met een reportage vanaf het festival.

   Beluisteren