Lisa Jacobs in Concertgebouw

Violiste Lisa Jacobs bracht onlangs een solo-album uit met Caprices van Paganini. Morgen speelt ze werk van Paganini in de Kleine Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Maar ze is niet alleen, ze neemt haar ensemble The String Soloists mee. En met hen speelt ze muziek van onder meer Italiaanse componisten Tartini en Rolla en het Eerste Vioolconcert van Locatelli, (die overigens 35 jaar in Amsterdam woonde en daar overleed in 1764).

Do 19 juli om 20.00 in Kleine Zaal Concertgebouw, Amsterdam
MEER INFORMATIE


Kadeconcert in Utrecht

Amsterdam heeft z’n grachtenconcert, maar Utrecht heeft z’n KADEconcert, want muziek op het water doet het goed, zeker in deze tropische tijden. Vrijdagavond vanaf 20.00 kun je bij de Weerdsluis in Utrecht luisteren en kijken naar het Utrechts symfonieorkest De Nieuwe Philharmonie onder leiding van Johannes Leertouwer. Dat kun je doen vanaf je bootje of gewoon vanaf de kade. Het orkest speelt klassieke werken met als speciale gasten een viertal hoornsolisten, met onder anderen dit 1e hoornconcert van Strauss

Vrij 20 juli om 20.00 bij kade Weerdsluis, Utrecht
MEER INFORMATIE

 

Ensemble Il canto di Rame

Op vrijdagavond zal het ensemble Il canto di Rame een concert verzorgen in de St. Gudulakerk in Lochem. Het ensemble bestaat uit een sopraan, saxofoon, cello en orgel en komt vrijdag met een programma, getiteld ‘Evening Prayer’. Meditatieve muziek in een kerk met een oeroude geschiedenis - de eerste aanwijzingen dateren uit de eerste eeuw na Christus - dat moet goed klinken.


Vrij 20 juli om 20.00 in St. Gudulakerk, Lochem
MEER INFORMATIE


Nederlands Strijkersgilde olv Gijs Kramers

Vrij 20 juli om 20.15 in Helmertheater, Enschede
Za 21 juli om 20.15 in Theater Zuilen, Utrecht
Zo 22 juli om 15.00 in Zeeheldentheater, Den Haag
MEER INFORMATIE

 

Carillon en gitaar in Rotterdam

Morgenavond klinkt het carillon van het stadhuis van Rotterdam. Stadsbeiaardier Richard de Waardt en zijn echtgenote spelen quatre-mains in de 65meter hoge toren, maar ze zijn te zien op een groot beeldscherm in de stadhuistuin.
De oerhollandse beiaardmuziek wordt afgewisseld met zomerse en exotische flamencomuziek van gitaarduo Benjamin en Mischa Cok.
De toegang is gratis, maar wel even reserveren.

Woe 18 juli om 20.00 in de Stadhuistuin, Rotterdam
MEER INFORMATIE

 

Orgelfestival Haarlem

Vrijdag begint het Orgelfestival in Haarlem. Met concerten, een concours, lezingen en masterclasses. Met uiteraard een glansrol voor het orgel van de Grote of St. Bavokerk, én een programma voor jong en oud. Morgen overdag begint het met een speurtocht voor kinderen en morgenavond is het openingsconcert in de Bavokerk. Het concert is opgedragen aan de Haarlemse organist Piet Kee, die onlangs overleed. Het Nationaal Gemengd Jeugdkoor en organist Ben van Oosten brengen het Requiem van Duruflé. En dat alles staat onder leiding van de Letse dirigent Sigvards Klava

Internationaal Orgelfestival Haarlem
14 t/m 28 juli in Haarlem
MEER INFORMATIE

 

Muziek als comfortfood

Het Muzieklokaal in Utrecht is niet alleen een leuk eettentje, er klinkt steevast klassieke muziek. En ze delen hun recepten waarbij een ándere partij, in dit geval muziekplatform maestromusic today, dan weer de ideale muziek kiest. Wij doen vandaag eens zo’n muzikaal gerecht, namelijk pot pie. 
Een vegetarisch stoofgerechtje onder een dakje van bladerdeeg met kruidige tempeh en zomerse groenten. En omdat pie z’n oorsprong heeft in Griekenland, is er gekozen voor de poëtische Griekse teksten en traditionele instrumenten van het album ‘Mediterraneo’ van Christina Pluhar.
Voor het recept van de Pot pie, klik hier

 

Isadora op strand in Noordwijk

Muziektheater op het strand. Dat brengt de Stichting Kunstklank elk jaar in Noordwijk. Deze editie komen ze met een voorstelling over de Amerikaanse danseres Isadora Duncan. Vrijdag is de première. Ze werd geboren in 1877 in San Francisco en wordt gezien als een van de grondleggers van de moderne dans. Ze veroverde begin 20e eeuw ook Europa. In 1906 kreeg zij haar eerste kind in Noordwijk. Ze was gefascineerd door het leven van de oude Grieken. Maar ook haar eigen leven laat zich lezen als een Griekse tragedie: ze verliest haar twee kinderen bij een auto-ongeval en ook zij zelf komt bij een auto ongeluk jammerlijk aan haar eind.

Tot en met za 21 juli
MEER INFORMATIE

 

Orgelfestival Limburg

Net begonnen is het Orgelfestival Limburg. De jaarlijkse zomermanifestatie die de Limburgse orgeltraditie levend wil houden. Maar liefst 62 concerten worden gegeven op veertig locaties in Limburg en in plaatsen net over de grens in België en Duitsland. Bij sommige van die concerten wordt de organist vergezeld door andere instrumentalisten of zangers. En er zitten grote namen tussen, zoals Leo van Doeselaar, Joost Langeveld en Léon Berben. 

Overigens omvat het festivalprogramma ook twee educatieve orgeldagtochten, een orgelwandeling en de Open Orgeldag. Kijk voor alle gegevens op onze website.

MEER INFORMATIE