24chambers

Corine Haitjema, directeur bij 24classics, komt met nieuw initiatief: 24chambers. Elke maand een klassiek 'undergroundconcert' op een geheime locatie. Vanavond is het eerste concert: pianist Thomas Beijer speelt "ergens in Amsterdam-Noord". Het concert is vanaf 21:00 te volgen via een live-stream.
MEER INFORMATIE

Haydn Trio

Vandaag te gast het Haydn Trio met fluitist Wout van den Berg, cellist Wouter Mijnders en pianist Arie Boers. Al ruim 10 jaar geven ze concerten in deze bezetting. En vanaf morgen staat er een aantal nieuwe concerten op het programma.
za 25 feb om 20:15 in De Marke, Hattem
zo 26 feb om 15:30 in Roozendaal
MEER INFORMATIE

Tip La Sfera Armoniosa

Het Nederlandse barokensemble La Sfera Armoniosa, onder leiding van Mike Fentross geeft morgenavond een concert in de Lutherse Kerk in Alkmaar. In het programma kruizen oost en west elkaar en zullen oude en nieuwe muziek hand in hand gaan. Zo klinkt er muziek van Purcell, Monteverdi en Dowland, maar ook muziek uit het Midden-Oosten. Voor dit programma zal luitist Mike Fentross samenwerken met basklarinettist Maarten Ornstein, gambiste Paulina van Laarhoven en sopraan Cally Youdell zal een aantal  liederen voordragen.

Za 25 feb om 20:15 in Lutherse kerk, Alkmaar
MEER INFORMATIE

Tip Orgelpark

Het Orgelpark in Amsterdam brengt komende zaterdag een hommage aan de 85-jarige Russische componiste Sofia Gubaidulina. Zij wordt beschouwd als de ‘leading lady’ van de nieuwe muziek uit de vroegere Sovjet-Unie en een van de grote componisten van onze tijd. Cellist Pieter Wispelwey, violist Bram Bossier, organiste Gerrie Meijers en bajanist An Raskin  spelen werk van de Russische componiste.

MEER INFORMATIE

 

Brass United

CD-presentatie 'Pitch black' van  Brass United door Channel Classics uitgebracht

Zo 26 Febr 16.00 Splendor (er zijn nog maar een paar kaarten)
MEER INFORMATIE

 

Into the Woods

Musical Into the Woods van Stephen Sondheim

klik hier voor de speellijst

 

 
Musica Temprana

Het ensemble Música Temprana, onder leiding vanAdrián Rodríguez Van der Spoel, is gespecialiseerd in Latijns-Amerikaanse barokmuziek. Morgen presenteren zij hun nieuwe cd in de Waalse kerk in Amsterdam. Op die cd, getiteld La Esfera de Apolo, veel muziek van de 18e-eeuwse Peruaanse componist José de Orejón y Aparicio.

Morgen in Amsterdam, donderdag in Gouda en zaterdag in Groningen
MEER INFORMATIE

 

Nederlands Studenten Orkest

Elk jaar in februari – nu al voor de 65e keer – schuiven studenten hun eigen studie een maandje aan de kant om te kunnen spelen in het Nederlands Studenten Orkest. Begin van de maand is er druk gerepeteerd en afgelopen week begon hun tournee door Nederland. Tien concerten onder leiding van dirigent Jurjen Hempel.
MEER INFORMATIE

 

Meesters & Gezellen

Meesters & Gezelllen zo heet de concertserie van zangstudenten van conservatoria én professionals van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam. De jonge zangers (de ‘gezellen’) hebben in januari samen met de ‘meesters’ een programma ingestudeerd, onder begeleiding van de Letse dirigent Sigvards Klava. En vanaf morgen toeren ze door Nederland en staan ze 9 keer samen op het podium, met muziek van Noord-Europese componisten als Sandström, Pärt en Vasks.

Woe 15 tot en met 26 feb door heel Nederland
MEER INFORMATIE

 

Caspar Vos

Pianist Caspar Vos is één van de vier finalisten van het Dutch Classical Talent – Tour & Award,  een promotietraject voor jong klassiek talent dat eindigt met een finale in TivoliVredenburg in Utrecht, op 30 april. Elke maand staat een finalist centraal en deze maand is dat pianist Caspar Vos. Hij komt met een 'programma zonder programma'.
Voor alle speeldata van Caspar, klik hier.

 

Programma Cross Linx Festival bekend gemaakt

Het Cross Linx Festival is de plek voor avontuurlijke muziek. Het speelt zich af in maar liefst vier steden: Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Amsterdam. Met prominente muzikanten en groepen uit de experimentele hoek: jazz/impro, volksmuziek/etno, nieuw gecomponeerde muziek, maar ook iemand als de contrabassist en duivelskunstenaar James Oesi.

Van 2 t/m 5 maart
MEER INFORMATIE

 

Nationale Opera met  Prins Igor

Borodins opera gaat dinsdag in première bij De Nationale Opera. Daarna tot en met 26 februari te zien.

Solisten zijn onder meer de bas Ildar Abdrazakov als Prins Igor.
En als zijn vrouw Jaroslavna: sopraan Oksana Dyka. In de bak zit het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Stanislav Kochanovsky.

Uitzending op Radio 4 in NTR Opera Live op zaterdag 25 februari
MEER INFORMATIE

 

Slagwerk Den Haag met Glass

Za 18 febr in Schouwburg Arnhem
MEER INFORMATIE

Za 4 maart in Stadsgehoorzaal Leiden Za 4 maart 20.15
MEER INFORMATIE

 

Acis & Galatea 

Acis & Galatea van Händel is een “pastorale opera”, op het kruispunt van cantate, masque, opera en het latere Engelse oratorium. Het verhaal gaat over de liefde tussen de nymf Galatea en de brave en toegewijde herder Acis. Acis and Galatea was tijdens zijn leven de meest uitgevoerde opera van Händel. 

Het gezelschap Barokopera Amsterdam heeft er nu een nieuwe produktie van gemaakt. Het is een coproduktie met Opéra Louise uit het Zwitserse Fribourg. Woensdag 11 januari te zien in Kampen, en daarna tot maart in heel Nederland. De artistieke en muzikale leiding is van Frederique Chauvet.

11 jan t/m 17 maart
MEER INFORMATIE