CityProms Leeuwarden

Leeuwarden is van tot met zondag 25 juni het decor van het grootste klassieke festival van het Noorden: het CityProms Festival. Het Noord Nederlands Orkest verzorgt de aftrap met de van tv bekende jazz- en soulzangeres Shirma Rouse, in een programma met én klassiek muziek én jazz.

Het bestuur van het festival heeft als doel om jong en oud op een toegankelijke manier kennis te laten maken met klassieke muziek. Er zijn workshops, o.a. over het maken van muziekinstrumenten uit afval, en er zijn speciale kindervoorstellingen. Maar er zijn ook gewoon concerten van het Matangi Quartet, het Apollo Ensemble en Camerata RCO met musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het CityProms Festival is dit weekeinde gratis te bezoeken.

MEER INFORMATIE

“The Spirit of Place” – Dit weekend in Haarlem is uitverkocht.

“The Spirit of Place” wordt op 3 september herhaald in Gouda. Dit 4de Wandelconcert id een initiatief van Geelvinck Muziek Museum.

Met concerten van Camerata Trajectina, Musica Amphion en BRISK, in o.a. het prachtige Stadhuys. 

MEER INFORMATIE 

Muziekfestival Middelburg (MFM)

Van 24 juni tot 1 juli worden er vijf klassieke concerten gegeven op het Muziekfestival Middelburg. Hierbij is cellist Ramon Jaffé voor de zevende keer artistiek leider van het festival. Samen met het jazztrio Pindakaas Saxophone Quartet,  opent Jaffé het festival op plein 1940 in de Zeeuwse buitenlucht. Zij zullen naast barokmuziek ook jazz, blues en andere hedendaagse muziek spelen. Ook het slotconcert geeft deze mix van verschillende stijlen goed weer; met klassiek, jazz en rockmuziek.

MEER INFORMATIE

 

Concertgebouw Concours

Er zijn niet zoveel zalen met een eigen muziekconcours. Het Koninklijk Concertgebouw is een van de weinigen. Zondag 25 juni is de finale van het Koninklijk Concertgebouw Concours, om 15.00 uur in de Kleine Zaal. Uit diverse voorrondes zijn zes getalenteerde muzikanten komen bovendrijven. Daar zitten twee violisten tussen, een cellist, hoboïst, pianist en een contrabassist. 

Er zijn nog kaarten beschikbaar. 

MEER INFORMATIE

 

Barock Festival in Sittard

In het historische centrum van Sittard vindt voor de tweede keer het Barockfestival plaats. Vanaf komende woensdag, 21 juni, tot zondag 25 juni vinden er concerten en masterclasses plaats. Inspiratie vormde de relatie tussen barokmuziek en rock! Op verschillende plekken isnde binnenstad.

MEER INFORMATIE

 

Website onthuld: Forbidden Music Regained

Op woensdag 21 juni wordt de website Forbidden Music Regained feestelijk gelanceerd door wethouder en locoburgemeester Kajsa Ollongren, om 16.00 uur in de Uilenburger Synagoge te Amsterdam. Voorafgaand aan de lancering vindt een internationaal symposium plaats, eveneens in de Uilenburger Synagoge.

MEER INFORMATIE

 

Opera Vlaanderen brengt sprookje Sadko

Opera Vlaanderen brengt vanaf dinsdag 20 juni een productie van de zelden uitgevoerde sopera Sadko van Rimski-Korsakov. Sadko is in  een sprookje over het ontstaan van de rivier de Volchov, en de voorspoed die de handelsstad Novgorod daarmee ten deel valt.

MEER INFORMATIE

 

Holland Opera met Styx

Tien jaar geleden speelde Holland Opera de productie STYX nog in een vervallen smederij, nu in een nieuwe versie in het indrukwekkende landschap van Fort Rhijnauwen, bij Bunnik.

STYX door Holland Opera vanaf vrijdag 23 juni t/m 8 juli, steeds vanaf 21.15 op Landgoed en Fort Rhijnauwen

MEER INFORMATIE