Het Taurus Quartet

Het Belgische Taurus Quartet speelt morgen in de Willem Twee Concertzaal in
’s Hertogenbosch. Op het programma muziek van Haydn, Janácek, Ligeti en Kurtag. Vier componisten uit verschillende tijdperken, maar allemaal verbonden met de folklore uit hun geboortegrond: Hongarije en Moravië.

Za 24 feb om 20.15 in Willem Twee Concertzaal, ’s Hertogenbosch
MEER INFORMATIE


Hexagon Ensemble

Het Hexagon Ensemble speelt zondagmiddag in Meppel, met een hoofdrol voor de cello. Hun programma ‘Dagboek van een cello’ beschrijft de reis van een cello die begint bij Stradivari. De cello vervolgt z’n reis door de tijd en maakt kennis met de grootste componisten en z’n bespelers. Met muziek van onder anderen Vivaldi, Haydn, Brahms, Rachmaninov, Glazoenov en Britten. Het verhaal wordt verteld door Maartje van Weegen. De muziek wordt uitgevoerd door de vijf blazers van Hexagon Ensemble, pianist Frank Peters, en celliste Timora Rosler

Zo 25 feb om 14.30 in Schouwburg Ogterop, Meppel
MEER INFORMATIE

 

Mezzosopraan Rosanne van Sandwijk &  Concerto Kölb

Concerto Köln speelt morgen in de Grote Kerk in Enschede, met een hoofdrol voor mezzosopraan Rosanne van Sandwijk. Het vermaarde Duitse barokorkest stelde een programma samen rond Georg Friedrich Händel, met instrumentale intermezzi en aria’s uit zijn opera ‘Ariodante’ en ‘Giuilio Cesare’.

Vrij 23 feb om 20.15 in De Oosterpoort, Groningen
MEER INFORMATIE


Tip Hathor Consort in Zwolle met oude Italiaanse en Britse muziek

Het Hathor Consort, een oude muziek ensemble, geeft zaterdag een concert in de Grote Kerk in Zwolle. Ze spelen onder andere muziek van Alfonso Ferrabosco, die in de 16e eeuw als gambaspeler aan het hof van de Koningin Elisabeth I van Engeland verbleef. Op het programma ook muziek van de Britse componist Orlando Gibbons.

Za 24 feb om 20.30 in de Grote Kerk, Zwolle
MEER INFORMATIE

 

Wishfull Singing met ' Victory' 

De vijf zangeressen van Wishful Singing komen met een nieuw programma getiteld Victory! Ze vroegen een aantal componisten stukken voor ze te schrijven geïnspireerd op Piet Mondriaans schilderij ‘Victory Boogie Woogie’. Onder hen de Nederlanders Joost Kleppe en Lucas Wiegerink. Maar er klinkt ook muziek van J.S. Bach en Hildegard von Bingen.

De tournee van Wishful Singing begint morgen in de Pieterskerk in Utrecht.

Vrij 23 feb 20.15 in Pieterskerk, Utrecht
MEER INFORMATIE

 

Beets meets Philippens

Violistes Rosanne en Julia Philippens toeren vanaf vandaag samen met Trio Peter Beets door Nederland. In het programma ‘Beets meets Philippens’ combineren ze jazz en klassieke muziek van onder anderen Saint-Saëns, Bach, Chopin en Bartók. 

Vr 23 feb om 20.00 in Atlas Theater, Emmen
Daarna nog in Rijswijk, Groningen, Arnhem, Schiermonnikoog en Ruurlo
MEER INFORMATIE


AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg

Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Sir Mark Elder
Isabelle Faust [viool]

Op het programma:
Maier - Jubel-ouverture
Beethoven - Vioolconcert
Strauss - Ein Heldenleben

Vrij 23 feb om 20.00 op NPO Radio 4
MEER INFORMATIE

 

30 jaar Gergiev & Rotterdam

13 t/m 16 september 2018 De Doelen Rotterdam

passe-partouts en dagkaarten
MEER INFORMATIE


Orkest van het Oosten met hoornist en dirigent Jasper de Waal

Jasper de Waal was jarenlang solohoornist van het Koninklijk Concertgebouworkest, maar verliet die post een jaar of vijf geleden om zich ook als dirigent te ontwikkelen. Donderdag dirigeert hij het Orkest van het Oosten én soleert hij als hoornist onder andere in Leopold Mozarts Sinfonia Pastorella. Naast muziek van Mozart ook werk van Schubert en de Tweede Symfonie van Beethoven.

Vrij 23 feb om 20.00 in Parkgebouw, Rijssen
MEER INFORMATIE

 

Requiem van Verdi door Noord Nederlands Orkest

Het Noord Nederlands Orkest brengt deze week het Requiem van Verdi.
De Latijnse dodenmis heeft veel componisten geïnspireerd. Ook Verdi. Best bijzonder, want Verdi was waarschijnlijk niet eens gelovig. Maar bevangen door verdriet om het overlijden van twee dierbare vrienden, schreef ook hij een mis.
Het Noord Nederlands Orkest en het Noord Nederlands Concertkoor staan onder leiding van de Noorse dirigent Eivind Gullberg Jensen. 

Vrij 23 feb om 20.00 in Theater in Assen
Za 24 feb om 20.15 in De Oosterpoort, Groningen
MEER INFORMATIE

 

Rosanne Philippens 'Dedications'

Rosanne Philippens viool
Karin Strobos mezzo sopraan
Johannes Moller gitaar
Ella van Poucke cello
François Lambert piano

Zondag in Ede, volgende week dinsdag in Amsterdam en 1 maart in Muiden
Do 1 maart om 20.00 in Grote Kerk, Muiden
MEER INFORMATIE


Opera Trionfo met 'Antigona' 

Zaterdag gaat in Amsterdam van operagezelschap Opera Trionfo, de opera ‘Antigona’ in première. De Italiaanse componist Tommaso Traetta schreef de opera rond 1770 aan het hof van Catharina de Grote in St. Petersburg. De opera beleefde grote triomfen en werd door tijdgenoten genoemd als ‘beste opera’. En toch verdween het werk ruim twee eeuwen onder het stof. Eind vorige eeuw opnieuw ontdekt en nu, nog later, eindelijk weer eens te zien. Floris Visser is directeur bij Opera Trionfo en verantwoordelijk voor de regie.

Opera Trionfo in samenwerking met Theater Osnabrück
‘Antigone’ van Tommaso Traetta

t/m 21 dec in de Nederlandse theaters
MEER INFORMATIE


Nederlandse Reisopera met 'Siroe, re di Persia'

Siroe, re di Persia
Een coproductie van de Nederlandse Reisopera en Oldenburgisches Staatstheater
Orkest van het Oosten olv George Petrou (Griekse dirigent)
Première: vrij 26 jan om 20.00 in Wilminktheater, Enschede

Tournee t/m 24 feb 2018
MEER INFORMATIE

 

Berlage Saxofoon Kwartet met schrijver Jan Brokken

Het Berlage Saxofoon Kwartet treedt morgen op met schrijver en verteller Jan Brokken. Op het programma “De Tocht” een nieuw stuk van Hawar Tawfiq, geschreven in opdracht van het Berlage Kwartet.De Koerdische componist studeerde viool en compositie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg en zijn werk klinkt steeds vaker op de Nederlandse podia, onder meer bij het Gelders Orkest en philharmonie zuidnederland. Jan Brokken leest voor uit eigen werk, het zijn bijpassende aangrijpende verhalen over de weg naar de vrijheid.

T/m 25 feb
MEER INFORMATIE

 

Tournee Ciconia Consort met Rick Stotijn

Het Ciconia Consort is een strijkorkest onder leiding van Dick van Gasteren. Het gaat vanaf morgen op tournee met het programma ‘Venetiaans carnaval’. Dat omvat het Dubbelconcert van Bottesini met als solisten violiste Emmy Storms en contrabassit Rick Stotijn, en verder muziek Nino Rota Igor Stravinsky en Mozart.
Mozart  voelde zich aangetrokken tot verkleedpartijen en het dragen van maskers en hij schreef twee werken voor het Pantomime theater. Het Ciconia Consort voert Pantalon und Columbine uit, met pantomimespeler Kevin Gorczynski.

Zo 25 feb in Delden
MEER INFORMATIE

 

Hamlet door Opera2Day

T/m eind maart te zien in 25 theaters door het land.
bekijk teaser

MEER INFORMATIE