Marcel Worms

20 jaar lang stortte pianist Marcel Worms zich, met tussenpozen, op de blues. Hij vroeg componisten uit 50 verschillende landen muziek voor hem te schrijven. Dat mondde uit in een aantal cd’s met meer dan 200 blues nummers. Onlangs presenteerde hij zijn laatste blues-cd: Twenty years of new blues for piano.
MEER INFORMATIE

Liza Ferschtman in Concertgebouw 

Liza Ferschtman speelt aankomende zondag tijdens het Ochtendconcert in het Concertgebouw in Amsterdam. Op het programma het Vioolconcertvan Beethoven en Ouverture 'Die Hebriden’ van Mendelssohn.
Liza wordt begeleid door de Kammerakademie Potsdam onder leiding van Antonello Manacorda.
Het concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4 én ook live gestreamd via de website van het Concertgebouw.

Zo 23 april om 11:00 in Concertgebouw, Amsterdam
MEER INFORMATIE


Marietta Petkova

Al vijfentwintig jaar heeft ze succes op Nederlandse concertpodia: de Bulgaars-Nederlandse pianiste Marietta Petkova. En ze toert door het land met muziek van haar nieuwe CD. Zondagmiddag sluit zij die tournee af met een concert in de theaterzaal van Kunstlinie Almere Flevoland. Met op het programma muziek van Bach, Chopin en Rachmaninov.

Zo 23 april om 15:00 in Kunstlinie, Almere
MEER INFORMATIE


A dog's heart

22 april t/m 5 mei De Nationale Opera, Amsterdam
MEER INFORMATIE

Internationaal Student Lied duo Concours in Groningen

Morgen tot en met zondag vindt in Groningen het ‘International Student Liedduo Competition’ plaats. Vier dagen lang komen zangers en pianisten van over de hele wereld naar Groningen om te strijden voor de titel beste LiedDuo. Met in de jury onder anderen: Jard van Nes, Lenneke Ruiten en pianist Hans Eisackers. De winnaars krijgen niet alleen een geldprijs maar mogen ook deelnemen aan het Internationaal Vocalisten Concours dat elk jaar plaatsvindt in Den Bosch.
Als u wilt langskomen in Groningen, dan kan dat. Bezoekers zijn welkom. Ook is er een livestream waarop een aantal optredens is te volgen.

Do 20 t/m zo 23 april in Prins Claus Conservatorium, Groningen
MEER INFORMATIE

Chad Lawson in Tivoli/Vredenburg feat. Alistair Sung (Stargaze) and Jeffrey Bruinsma (Stargaze & Zapp4)

De Amerikaanse pianist/componist Chad Lawson combineert klassiek, jazz en improvisatie tot een volstrekt eigen stijl met bijna meditatieve kwaliteiten. Niet voor niets wordt zijn muziek gebruikt in talloze tv-series (The Walking Dead, Vampire Diaries), films en reclames.

Tivoli Vredenburg Zo 23 april 20.30

MEER INFORMATIE

Morgen in het Jagthuis in Nederhorst den Berg een eerbetoon aan

Hendrik Andriessen (125 jaar geleden geboren) en Albert de Klerk (100 jaar geleden geboren) . Zij  markeren een belangrijke periode in de geschiedenis van de Nederlandse klassieke muziek en het muziekleven van de 20e eeuw. Op het programma sonates, trio's en solowerken niet alleen van Hendrik Andriessen en Albert de Klerk, maar ook van tijdgenoten Leo Smit en Francis Poulenc. Uitgevoerd door violist Bob van der Ent, fluitiste Eleonore Pameijer en sopraan Irene Maessen met Henry Kelder aan de piano

Jagthuis, Nederhorst den Berg Zo 23 April 15.30

MEER INFORMATIE

Morgen in Oudenbosch (Noord-Brabant) de Italiaanse pianist Igor Roma. Hij zette in 1996 het Franz Liszt Concours op zijn naam, een duivelskunstenaar op de piano dus. In Kapel Saint Louis in Oudenbosch, om 15.00.

MEER INFORMATIE

Symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam

Het symfonieorkest van het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Etienne Siebens geeft vrijdagavond een concert in Muziekgebouw Eindhoven. Op het programma staan vier bijzondere stukken: La Mer en Prelude à l’après-midi d'un faune van Claude Debussy, de Parijse versie van Der Fliegende Holländer van Richard Wagner, maar ook het slagwerkconcert Speaking Drums van Peter Eötvös.

za 22 april om 20.15 in  Tivoli Vredenburg, Utrecht (met live commentaar) MEER INFORMATIE
zo 23 april om 15.00 in  Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam


Izhar Elias

Izhar Elias met Matangi Kwartet, zo 23 april om 15.00 in Theater De Stoep, Spijkenisse
MEER INFORMATIE

 

Ricciotti komt met digitaal lespakket klassieke muziek

Dat scholieren van muziek houden, is duidelijk. Maar hoe krijg je ze ook enthousiast voor klassieke muziek?
Het Ricciotti Ensemble, Nederlands’ bekendste straatsymfonieorkest, ontwikkelde samen met BUMA Music Academy een online lespakket over klassieke muziek voor leerlingen uit het middelbaar onderwijs. De leermodule gaat van start tijdens de eerstvolgende tournee van het Ricciotti.
1 t/m 6 mei 'Tournee Dansante'
MEER INFORMATIE

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest geeft op vrijdag 5 mei twee gratis toegankelijke Bevrijdingsdagconcerten in de Doelen. Vanaf vandaag kan iedereen op de website van het orkest (rpho.nl) maximaal 4 kaarten bestellen, zolang de voorraad strekt. De Bevrijdingsdagconcerten passen in het streven van het orkest zoveel mogelijk mensen live te laten genieten van symfonische muziek. Op het programma de Zevende symfonie van Beethoven. Het concert staat onder leiding van de Spaanse dirigent Gustavo Gimeno.

Bevrijdingsdagconcerten in de Doelen, Rotterdam
Vr 5 mei, 14.15 en 20.15
MEER INFORMATIE

 
Silbersee

#tristanisolde, dat is de titel van een nieuwe muziektheatervoorstelling van het de muziektheatergroep Silbersee (voorheen Vocaallab) De voorstelling bestaat uit twee delen. Allereerst het geënsceneerde oratorium van de Amerikaanse gewilde componist David Lang: Love fail. En na de pauze presenteren drie teams van jonge makers elk een korte voorstelling op het thema ‘tristan en isolde’.

Za 22 april om 20:00 in Grote Kerk, Zwolle
MEER INFORMATIE