Stadswandeling met Camerata Trajectina

Het Utrechtse muziekensemble Camerata Trajectina zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens een stadswandeling door Utrecht, in het kader van 500 jaar Reformatie.

Do 14 dec vanaf 10.30

MEER INFORMATIE

 

Menschen-Worte: muziek op poëzie van Hans Arp

In de voorstelling Menschen-Worte, gebaseerd op het poëtische werk van Arp, wordt het absurde van het menselijke bestaan gevierd. Samen met componist Astrid Kruisselbrink en regisseur Marc Pantus brengen vier musici de humoristische en beeldende gedichten van Hans Arp op speelse wijze tot leven. Woorden worden klank en musici worden personages, in deze voorstelling waarbij het publiek wordt meegesleept naar de tijd van Dada en De Stijl van 100 jaar geleden.

Di 12 en woe 13 dec om 20.00 in Theater Ostade, Amsterdam

MEER INFORMATIE
Vrij 19 dec om 20.30 in Arti, Amsterdam
MEER INFORMATIE

 

Quatuor Ebène 

Maandag opresenteert tde Groningsche Muziekvereeniging het wereldberoemde Quatuor Ebène . Dat bekend staat om zijn gepassioneerd en virtuoosspel. En ze hebben vers bloed, de altiste Marie Chilemme komt het Ebène versterken.

Op het programma: Haydn, Fauré en Beethoven.

MEER INFORMATIE

Ma 11 dec Kleine Zaal , Oosterpoort

 

 

Reinbert de Leeuw

Im wunderschönen Monat Mai, dat is de titel van Reinbert de Leeuws muziektheatrale visie op de liederen van Schumann en Schubert.
En vanaf donderdag trekt pianist Reinbert de Leeuw met deze voorstelling langs de zalen, samen met actrice en vocaliste Loes Haverkort, èn Asko/Schönberg. Donderdag in Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. 

Do 7 dec om 20.15 in Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
Daarna nog in Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Eindhoven
MEER INFORMATIE

 

La bohème bij De Nationale Opera

Vrijdag 1 december is de première van La Bohème – de herneming van een produktie uit 2014 van regisseur Benedict Andrews.

De Nationale Opera heeft de reprise bezet met een grotendeels nieuwe cast ten opzichte van 2014. Tenor Sergey Romanovsky maakt zijn DNO-debuut in de rol van Rodolfo. Tegenover hem staat Eleonora Buratto als Mimì.

Bariton Thomas Oliemans zingt net als in 2014 de rol van de musicus Schaunard.

Andrea Battistoni dirigeert het Residentie Orkest, het Koor van De Nationale Opera en het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Battistoni is een jonge Italiaanse dirigent, volgens DNO “één van de grootste dirigeertalenten van zijn generatie”.

La bohème is van 1 tot en met 29 december tien keer te zien in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam.

De NTR maakt een opname die wordt uitgezonden in Opera Live op 16 december.