Ilonka Kolthof

Ilonka Kolthof speelde als kind al piccolo, bij de plaatselijke muziekvereniging. Maar toen ze jaren later haar eigen piccolo kreeg, werd ze pas echt verliefd op het instrument. Ze startte het ‘Dutch Piccolo Project’, vroeg componisten werk voor haar te schrijven en afgelopen maand won ze ook nog eens de tweede prijs op een internationaal concours in de Verenigde Staten.
MEER INFORMATIE

Ella en Nicolas van Poucke spelen Schumann, Schubert en Rachmaninov

Morgen in het Kulturhus in Ruurlo broer en zus Nicolas en Ella van Poucke met  muziek van Schumann, Schubert en Rachmaninov.

Zo 26 maart 15.00 Kulturhus in Ruurlo Nieuwe Weg 5

MEER INFORMATIE

Pianist Peter Klimo in de Vereeniging

Op uitnodiging van de Vrienden van De Vereeniging geeft de Amerikaanse pianist Peter Klimo een concert in de Kleine Zaal. Klimo maakte grote indruk bij de laatste editie van het Internationaal Franz Liszt Concours en won de tweede prijs. Hij speelt uiteraard werk van Franz Liszt, maar ook van Marc-André Hamelin, Samuel Barber, Béla Bartók en Alexander Skrjabin.

Wilt u dit gratis concert bijwonen, dan moet u zich vooraf opgeven door een e-mail te sturen de Vereniging.

secretaris@vriendenvereeniging.nl

MEER INFORMATIEp

Pianiste Keiko Shichijo  en violiste Cecilia Bernardini,met Schubert en Beethoven op instrumenten uit die tijd

Beethovens sonate is contemplatief en allesomvattend en de Schuberts sonates zijn licht en zorgeloos. Ze worden met elkaar verbonden door het romantisch dromerige van Schubert’s impromptus voor solo piano.

Zo 26 maart 15.00 Lutherse Kerk Groningen.

MEER INFORMATIE

Earth Hour Day 2017
MEER INFORMATIE

Matteüs-Junior in Arnhem

Muziektheater De Plaats en het Toonkunstkoor Arnhem komt dit weekend met  een speciale theatervoorstelling voor jong en oud van de Matthäus-Passion. Vanavond is de eerste voorstelling. Daarin vertelt een vader aan zijn elfjarige zoon het passieverhaal aan de hand van de muziek van Bach. Een verhaal over vriendschap, verraad, lijden, medelijden en dood. En, tot slot, verrijzenis. Met zangers, acteurs en musici.
 
Vrijdagavond 24 maart twee voorstellingen, zaterdag 25 en zondag 26 maart ook.
MEER INFORMATIE

Laat me met rust

Musici van Oorkaan en het Nederlands Kamerorkest geven zondagmiddag een concert in Muziekgebouw aan t IJ, speciaal voor de jongste muziekliefhebbers. Het concert heet: ‘Laat me met rust!’
Iedereen vindt het spannend om jarig te zijn. Wat gaat er gebeuren, wie komen er op visite, welke cadeautjes krijg ik? In deze voorstelling vertellen vijf musici hun eigen verjaardagsverhaal. Alle bijbehorende emoties hoor je terug in de prachtige muziek: zoals de beroemde Serenade voor Strijkers van Dvořák, gespeeld door de 24 strijkers van het Nederlands Kamerorkest.
Let op! Als je op zondag 26 maart jarig bent, krijg je jouw kaartje voor 'Laat me met rust!' cadeau!

Zo 26 maart om 13:30 in Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
MEER INFORMATIE

 

Rotterdams Philharmonisch Orkest met Khatia Buniatishvili

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet Séguin geeft zondagmiddag een concert in De Doelen in Rotterdam. Op het programma de Symfonische dansen van Rachmaninov, On the Waterfront van Bernstein en Rhapsody in blue van Gershwin.  Solist bij de Rhapsody aankomende zondag is de Georgische pianiste Khatia Buniatishvili.

Zo 26 maart om 14:15 in De Doelen, Rotterdam
MEER INFORMATIE

 

Lucas en Arthus Jussen

Vrijdag 24 maart komt hun nieuwe cd uit met muziek van Saint-Saëns, Poulenc en Say.
MEER INFORMATIE

 

Calefax

De blazers van het Calefax rietkwintet zijn bezig aan een concerttournee getiteld ‘Pelgrimage’, geïnspireerd door ervaringen en gedachten van reizigers. Een mooi verhaal van zo’n reis is de lange voettocht die Bach op 20-jarige leeftijd maakte. Hij wandelde 400 kilometer om zijn grote held de componist Buxtehude te ontmoeten. Van beide componisten staat er muziek op het programma. Maar er klinkt ook muziek van hedendaagse componisten zoals  Franceso Tristano uit Luxemburg, en van Arvo Pärt.

Woe 22 maart om 20:15 in Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam
Vrij 24 maart in Utrecht, za 1 april in Leiden en vrij 2 juni in Rotterdam
MEER INFORMATIE

 

Opera Intermezzo van Richard Strauss

Radio Filharmonisch Orkest olv David Zinman
Zaterdag bij de Zaterdagmatinee en live op radio 4.
MEER INFORMATIE

 

Klassifest

Milena Haverkamp orgaiseert samen met Olga Mouret zaterdag 25 maart Klassifest. Een avond boordevol klassieke muziek in poptempel Paradiso in Amsterdam. Met optreden van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble en het Amsterdam Sinfonietta.
MEER INFORMATIE

i-Classics, klassiek voor jongeren in Tilburg

De philharmonie zuidnederland start een nieuwe reeks laagdrempelige symfonische concerten: i-Classics. Morgenavond is het eerste concert in De Koepelhal in Tilburg. Kenmerken: het concert duurt niet langer dan een uur, er zijn drankjes tijdens het concert én er is kruisbestuiving met ander disciplines. Morgenavond geeft componist Micha Hamel een stoomcursus muziek. De snelheid waarmee hij dit doet, heeft het effect van een theaterperformance. En actrice Sofie Porro van Toneelgroep Maastricht werpt een heel nieuw licht op de muziekgeschiedenis. Ondertussen schiet het orkest onder leiding van Frank Zielhorst in sneltreinvaart langs hoogtepunten van Bach, Beethoven, Wagner en Ennio Morricone.
Woe 22 maart om 20:30 in Koepelhal, Tilburg
MEER INFORMATIE
donderdag in Maastricht en vrijdag in Eindhoven

 
Opera Forward Festival

Opera leeft! Dat merkt ook De Nationale Opera in Amsterdam. De voorstellingen worden uitstekend bezocht en jonge operamakers ontdekken de kunstvorm als uithangbord voor actuele thema’s. En dat is precies wat De Nationale Opera ook wil met het 'Opera Forward Festival', dat afgelopen weekend begon: opera anno nu. Op het programma o.a. een nieuwe opera van Calliope Tsoupaki: ‘Fortress Europe’ met regie van Floris Visser.

Opera Forward Festival van 18 t/m 31 maart
MEER INFORMATIE

 

Raoul Steffani

De jonge bariton Raoul Steffani won vorig jaar twee belangrijke prijzen: de Prinsengracht Conservatorium- en de Elisabeth Evertsprijs. Inmiddels heeft hij ook zijn debuut gemaakt in het Concertgebouw en volgende week staat hij daar opnieuw op het podium tijdens de NTR Zaterdagmatinee in Richard Strauss’ opera ‘Intermezzo’. In mei is hij samen met zijn begeleider Daan Boertien aanwezig op het Internationaal Liedfestival in Zeist.

MEER INFORMATIE over Raoul
MEER INFORMATIE over Daan

 

L’Histoire du Soldat

L’Histoire du Soldat. Igor Strawinsky schreef dit muziektheaterstuk, over de corrumperende macht van geld, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Afgelopen eeuw werd een flink aantal bewerkingen van dit stuk gemaakt. Morgen gaat er een Indonesische versie in première in Den Haag. Met muziek, dans én verteller Wieteke van Dort. Regie is van Gerard Mosterd.

16 maart tot en met 28 april 2017
MEER INFORMATIE

Trio Escapada en Omar Mollo

Trio Escapada met violiste Emma Breedveld, cellist Bence Huszar en pianist Sebastiaan van Delft. Trio Escapada speelt tango, wereldmuziek en nieuwe muziek, improviseert en componeert. Ze nemen ook een gast mee: de Argentijnse zanger Omar Mollo. Ooit succesvol als rockmuzikant, nu dé vertolker van de Argentijnse tango.

Zondag 26 maart om 15:00 presenteren ze hun debuut-cd: 'Escapada' in de Jeruzalemkerk in Amsterdam
MEER INFORMATIE

 

Nederlandse Reisopera

W.A. Mozart, Don Giovanni

van 4 maart tot en met 8 april
kijk hier voor het speelschema