De 87-jarige topdirigent Bernard Haitink was terug in Nederland. Zestig jaar nadat hij het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) voor het eerst dirigeerde, stond hij opnieuw voor het orkest.

--> Luister het concert van zondag 19 februari terug

NPO Radio 4-presentator Hans Haffmans bezocht de dirigent eind 2016 op zijn vakantieadres in Frankrijk en sprak met hem over zijn carrière, het ambacht en zijn liefde voor Bruckner en Debussy. Bekijk hieronder een voorproefje van een documentaire over Bernard Haitink die later dit jaar verschijnt:

 Ook in Podium sprak Hans Haffmans sprak Haitink, vlak na zijn concert met zijn geliefde KCO, in Amsterdam.

Bernard Haitink

Bernard Haitink (1929, Amsterdam) studeerde viool en orkestdirectie aan het Amsterdamsch Conservatorium. In 1957 werd hij benoemd tot chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest. Van 1964-1988 was hij werkzaam als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest. Onder zijn leiding nam de internationale reputatie van het orkest een hoge vlucht. In het buitenland bekleedde Haitink posities bij onder meer het Royal Opera House, de Staatskapelle Dresden en het Chicago Symphony Orchestra. Haitink staat bekend om zijn uitvoeringen en opnames van de muziek van Gustav Mahler, Anton Bruckner en Ludwig van Beethoven.

Beluister op de site de mooiste Haitink-opnames uit ons archief --> Naar de concerten