De Canadese zangeres Barbara Hannigan is een van ’s werelds beste sopranen op het gebied van nieuwe muziek. Ze is vaak in Nederland te horen en veel Nederlandse componisten hebben voor haar geschreven. Hannigan maakt tegenwoordig ook een stormachtige ontwikkeling door als dirigent. En zij is nu een nieuw initiatief gestart om jonge zangers te coachen in de eerste jaren van hun loopbaan. Met Equilibrium zoekt ze voor haar eigen projecten samenwerking met jonge talenten.
Het mes snijdt daarbij aan twee kanten: de jonge zangers krijgen advies en ondersteuning en Hannigan kan ‘profiteren’ van hun kwaliteit voor haar eigen producties. Ze verwacht wel volledige inzet: “Kijk goed naar mijn werk en denk diep na over de vraag wat ik je als artiest te bieden heb. Vraag je af of de inspiratie die ik kan geven past bij jouw doelen en dromen. Laten we elkaars tijd niet verdoen.”

Het eerste project staat gepland voor december 2018: Hannigan dirigeert dan de Gothenburg Symphony in Stravinsky’s opera The Rake’s Progress.