Mooi nieuws voor het Groot Omroepkoor: het is samen met ASKO|Schönberg en dirigent Reinbert de Leeuw genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ‘Beste klassieke overzichtsalbum’. Ze krijgen de nominatie voor de opname van alle werken voor ensemble en koor van György Kurtág op het label ECM, die eerder dit jaar verscheen.

Nog een ander Nederlands succes: de cd Crazy Girl Crazy van sopraan/dirigent Barbara Hannigan en het Amsterdamse collectief LUDWIG is genomineerd voor een Grammy Award in de categorie ‘Beste klassieke vocale solo album’.
Voor Hannigan is dit de eerste cd waarbij ze ook als dirigent optreedt, voor LUDWIG is Crazy Girl Crazy überhaupt het eerste album. 

En Dmitri Hvorostovsky, de Russische bariton die vorige week overleed, heeft postuum een Grammy-nominatie ontvangen in de categorie ‘Beste klassieke vocale solo album’. Het betreft een opname uit 2016 van de liederencyclus Russia Cast Adrift van de componist Georgy Sviridov. Daarmee werd de vorig jaar opgenomen cd tevens zijn laatste solo-album.