Internationaal Orgelfestival Haarlem:

Floris Kortie gaat naar het Internationaal Orgelfestival in Haarlem; het bekendste orgelfestival ter wereld. Stadsorganist Jos van der Kooy geeft een concert op het beroemde Muller-orgel, waar Mozart en Händel nog op speelden. Floris krijgt samen met Chinese studenten van het Conservatorium in Beijing een masterclass orgel bespelen. En we zijn bij het spectaculaire openingsconcert in de Grote of St. Bavokerk; een speciale uitvoering van de Carmina Burana - uiteraard op orgel.

Gentse Feesten

Dieuwertje Blok gaat met wereldster Helmut Lotti naar een van de grootste volksfeesten van Europa; de Gentse Feesten. Tien dagen lang staat de hele binnenstad van Gent in het teken van theater en muziek. En voor Helmut Lotti is het een heel bijzondere plek, want in Gent stond hij ooit als vijfjarige voor het eerst op het podium; in de Gentse opera.

Hongerige Wolf

We zijn bij Festival Hongerige Wolf in het Noord-Groningse dorpje Hongerige Wolf. Wat ooit begon als uit de hand gelopen verjaardagsfeestje is inmiddels een geliefd festival dat elke zomer duizenden bezoekers trekt. De zeventig inwoners van Hongerige Wolf stellen hun tuinen open voor optredens, veranderen schuren in cafés en tuinhuisjes in logeerkamers. En voor het vervoer worden trekkers ingezet.

Frank van der Lende / Backstage / Festivalagenda

3FM-dj en festivalexpert Frank van der Lende geeft in iedere aflevering een festivalsurvivaltip. Hoe baan je je een weg door een blokkenschema? Hoe vind je in alle drukte je vrienden terug? Waar slaap je? Hoe bescherm je je oren en hoe neem je je belangrijke spullen mee zonder met een tas te hoeven slepen?  

Daarnaast elke week een portret van een betrokkene bij het festival die zich achter de schermen met hart en ziel inzet om het festival tot een succes te maken en een up-to-date festivalagenda. 

Zondag 24 juli, 19.20u op NPO2

Kijk de uitzending hier terug