NJO Muziekzomer

Dieuwertje Blok is in Burgers Zoo bij de opening van de NJO Muziekzomer, een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival georganiseerd door het Nationaal Jeugd Orkest. Deze editie spelen jonge, talentvolle musici midden tussen de dieren. Zo verzorgt het Jong Metropole onder leiding van Jules Buckley een concert op het Safariterras.

Castlefest

Andrew Makkinga gaat naar Castlefest, hét fantasy-spektakel van Nederland in Kasteel Keukenhof in Lisse. Met muziek, games, een larpdorp, middeleeuws spektakel, optredens, natuurlijk heel veel kostuums en de jaarlijkse Wickerman-verbranding.

Festival Horizontoer

En we zijn op Festival Horizontoer, een zeilend cultuur, muziek- en theaterfestival dat  Harlingen, Texel, Terschelling, Vlieland en Ameland aandoet. Tien dagen lang zijn de Waddeneilanden een podium voor het gevestigde en aanstormende talent dat meevaart met Horizontoer. 

Frank van der Lende / Backstage / Festivalagenda

3FM-dj en festivalexpert Frank van der Lende geeft in iedere aflevering een gouden survivaltip voor de festivalbezoeker. Hoe baan je je een weg door een blokkenschema? Hoe vind je in alle drukte je vrienden terug? Hoe zorg je dat je altijd een zitplaats hebt?

Daarnaast elke week een portret van een betrokkene bij het festival die zich achter de schermen met hart en ziel inzet om het festival tot een succes te maken en een up-to-date festivalagenda.

 

Kijk de uitzending hier terug