Harpiste Lavinia Meijer is te gast bij Paul Witteman. Ze vertelt over haar nieuwe CD ‘Voyage’, met muziek van o.a. Claude Debussy, Erik Satie en Maurice Ravel, en natuurlijk treedt ze op.

In de Shuffle staat de saxofoon centraal. Mike Boddé onderzoekt de mogelijkheden van dit instrument  samen met het Amstel Quartet (sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon en baritonsaxofoon), zangeres Klaartje van Veldhoven, zanger Philippe Elan en jazzpianist Rembrandt Frerichs.

De 100-jarige weduwe van de Zwitserse componist Frank Martin (1890 – 1974), Maria Martin-Boeke heeft een nieuw ontdekt werk van hem nog nooit gehoord. Mezzosopraan Cora Burggraaf zingt de wereldpremière van dit lied speciaal voor haar in de studio.

Jordi Savall

Het Nationaal Kinderkoor bestaat 25 jaar en op 25 april geven ze o.l.v. Jordi Savall een jubileumconcert in Utrecht. In de studio daarom een optreden van dit bijzondere koor en een reportage over het concert in Utrecht.

We kijken vooruit naar het Koningsdagconcert op 27 april met een optreden van strijkkwartet Zapp4.

Floris Kortie neemt weer de quiz voor zijn rekening en bespreekt wat hem deze week is opgevallen in de wereld van de klassieke muziek, en Mike Boddé geeft vanachter zijn vleugel zijn unieke kijk op de onderwerpen.

 

De Spotifylijst deze week staat vol met muziek voor de koning, voor een muzikale Koningsdag.