- Miranda van Kralingen is artistiek directeur van Opera Zuid, een van de drie Nederlandse operahuizen die deze maand voor het eerst samenwerken in een project met jonge zangers. Waarom wil een jonge zanger eigenlijk de harde en onzekere wereld van de opera in? Van Kralingen neemt twee jonge talenten mee: sopraan Lilian Farahani en bariton Michael Wilmering. Samen geven ze het antwoord.

- Dirigent Nikolaus Harnoncourt is overleden. Dirigent en kenner Jan Willem de Vriend vertelt over Harnoncourts betekenis voor de historische uitvoeringspraktijk.

- Het Duitse topensemble Spark heeft als doel de klassieke muziek in een nieuw jasje te steken. Spark heeft een flitsende live-act en speelt muziek uit uiteenlopende stijlperiodes, onder één gelijke noemer: alles swingt. We horen muziek van Zoltán Kodály.

- De jonge bassist James Oesi kiest ervoor om niet in een orkest te spelen, maar een solocarrière op te bouwen. Hij legt uit waarom en speelt Bach en Glière.

- Folke Nauta was ooit het grootste pianotalent van Nederland, maar nu is hij heel gelukkig als pianodocent in het Gooi. Niet elk carrière-pad gaat over rozen. Hij speelt muziek gecomponeerd voor de linkerhand.

- Mezzosopraan Nora Fischer zingt het lied Träume van Richard Wagner samen met het Ruysdael Kwartet. Prachtig, ook als je niet van Wagner houdt. Let op! Eerder was gecommuniceerd dat Cora Burggraaf zou zingen. In verband met ziekte wordt zij vervangen door Nora Fischer.

- Ons baken achter de piano Mike Boddé laat samen met saxofonist Toon Roos horen hoe goed je kan improviseren met klassieke muziek. 

Zondag 6 maart, 18.10u op NPO 2.