Pianobroers Jussen
De razend populaire pianobroers Arthur en Lucas Jussen hebben onlangs hun 5de cd uitgebracht. Dit keer met het Koninklijk Concertgebouworkest! In Podium Witteman spelen ze met musici van het KCO delen uit “Le Carnaval des Animaux” van Camille Saint-Saëns. Meer weten over de app van het Koninklijk Concertgebouw Orkest? Klik hier.

De carrière van Jan Wijn
De 82-jarige pianist Jan Wijn is al jaren docent van vele toptalenten in Nederland. O.a. van de broers Jussen! Paul kijkt met hem terug op zijn lange carrière. Bovendien presenteert Jan een nieuw toptalent: de 18-jarige Yang Yang Cai.

New York, New York
Als je de dames en heren van Fuse vraagt welke stad zich dé muzikale smeltkroes van de wereld mag noemen, dan komt er een luid en duidelijk antwoord: New York! Samen met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet speelt Fuse muziek van Leonard Bernstein.

La donna è mobile
De Albanees / Italiaanse operaster Saimir Pirgu is in Nederland voor een nieuwe productie van Verdi’s “Rigoletto”, van De Nationale Opera in Amsterdam. De wereldberoemde tenor is een protegé geweest van wijlen Luciano Pavarotti. Begeleid door Fuse zingt Pirgu de bekende operakraker “La donna è mobile”.

In Podium Witteman Extra gaat Floris langs bij muziektheatergezelschap Oorkaan, dat kinderen leert luisteren naar klassieke muziek. Hij bezoekt onder meer een repetitie van het Ebonit Saxofoonkwartet, dat musiceert én acteert in een voorstelling van Oorkaan. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPOCultura na de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman is te zien op zondag 30 april van 18:10 tot 19:10 op NPO2