De wereldberoemde sopraan Eva-Maria Westbroek is ambassadeur van Musicians without Borders. Deze organisatie probeert mensen in conflictgebieden met behulp van muziek met elkaar te verzoenen en slachtoffers van oorlog troost en hoop te bieden. In Podium Witteman wil zij een lans breken voor dit nobele werk. Daarnaast zingt Eva-Maria deze maanden bij De Nationale Opera in ‘La forza del destino’ van Giuseppe Verdi.

De Noorse jongenssopraan Aksel Rykkvin is pas 14 jaar en nu al internationaal bekend door zijn cd met aria’s van Bach, Händel en Mozart. Deze maand zingt hij in Parijs bij de Opéra Comique, in een Shakespeariaanse opera op muziek van Henry Purcell. In Podium Witteman zingt hij samen met Fuse!

Violiste Floor Braam zet zich met hart en ziel in voor de Braziliaanse componist Radamés Gnattali (1906-1988). Gnattali liet veel kleine composities na in manuscripten die moeilijk te ontcijferen zijn. Floor Braam en haar haar vaste pianist Luis Rabello stortten zich enthousiast op deze handschriften van muziek die zweeft tussen klassiek en populairZe kregen er vorig jaar zelfs een Braziliaanse cultuurprijs voor!

Podium Witteman, zondag 17 september, 18.10u op NPO2