Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg

  Podium Witteman - 24 september

  dinsdag 19 september 2017
  paco.jpg
  Paul Witteman ontvangt onder meer de beroemde flamencogitarist Paco Peña.

  De Spaanse gitarist en componist Paco Peña is een levende legende, ze noemen hem de koning van de flamenco. Binnenkort toert hij met zijn muzikanten en dansers door Nederland met een programma rond de geschiedenis van de Spaanse Burgeroorlog. In Podium Witteman speelt Paco Peña tweemaal solo.

  Schrijfster Rosita Steenbeek gaat de komende weken langs de theaters met het Ciconia Consort. Rond het thema ‘Heimwee’ verbindt Rosita Steenbeek persoonlijke ervaringen aan klassieke muziek. Natuurlijk is hierbij een belangrijke rol weggelegd voor de stad Rome waar Rosita woont. Het Ciconia Consort speelt muziek van de Romeinse componist Ottorino Respighi. 

  Rosanne van Sandwijk en Laetitia Gerards behoren tot de voorhoede van een nieuwe generatie operazangers in Nederland. Ze werken samen in een productie van Mozarts La clemenza di Tito, met het Orkest van de 18de Eeuw. In Podium Witteman zingen ze een duet uit die opera, onder begeleiding van Pieter-Jan Belder op fortepiano.

  De vier dames van het Ragazze Quartet spelen muziek van hun nieuwe cd Spiegel.

  In Podium Witteman Extra gaat Emma van der Schalie in gesprek met Nederlands bekendste flamencogitarist én oud-leerling van Paco Peña, Eric Vaarzon Morel. Te zien na de uitzending van Podium Witteman op NPO Cultura

  Podium Witteman, zondag 24 september, 18.10u op NPO2