Hans van Manen is dit jaar 85 jaar geworden en dat wordt op de Nederlandse danspodia uitgebreid gevierd. De wereldvermaarde choreograaf heeft een grote invloed gehad op de Nederlandse danscultuur en wordt wel de Mondriaan van de dans genoemd. Podium Witteman zet hem in het zonnetje en heeft een verrassing voor hem.

De jonge Zeeuwse violist Mathieu van Bellen leerde in Londen twee broers uit Israël kennen: cellist Ori en pianist Omri Epstein. Ze bleken een gezamenlijke voorliefde te hebben voor voetbal en de oude LP’s van de legendarische violist Adolf Busch. De jongens richtten in 2012 het Busch Trio op waarmee ze nu internationaal furore maken. In Podium Witteman spelen ze een deel uit het Dumky-trio van Antonín Dvoƙák.

Het jonge Roffa Tango Trio moet vanwege zijn ongewone samenstelling zijn repertoire vaak zelf arrangeren. Maar gezien de prachtige bezetting van bandoneon, contrabas en piano, kun je je afvragen waarom.

Fuse brengt een ode aan de briljante, jong overleden jazzpianist Michel Petrucciani.

Podium Witteman Extra geeft een bloemlezing van het oeuvre van Hans van Manen, met reportages en registraties uit zijn langlopende carrière als choreograaf. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO Cultura, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Uitzending: zondag 8 oktober 2017, van 18.05 tot 19.05 uur op NPO 2