Kerstavond 24 december wordt een bijzondere aflevering van Podium Witteman. Koninklijk Theater Carré is de locatie van een heuse ‘Podium Witteman in Concert’.

Paul Witteman ontvangt in een totaal uitverkocht Carré topmusici: de pianobroers Arthur en Lucas Jussen, bariton Thomas Oliemans, de Syrische klarinettist Kinan Azmeh en het Weense duo BartolomeyBittmann. Al deze optredens worden begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. dirigent Otto Tausk.

Kijk hier voor een exclusieve preview van de uitzending!

Ook de vaste gezichten van Podium Witteman ontbreken niet. Mike Boddé is speciaal voor deze feestelijke avond een uitdaging aangegaan: hij speelt het eerste deel van het Tweede Pianoconcert van Sergej Rachmaninov, samen met het Radio Filharmonisch Orkest. Een prestatie van jewelste waar hij al een half jaar naar toe leeft. Mike Boddé: “Het is alsof ik de Himalaya ga beklimmen, maar ontzettend gaaf om te doen.”

Huisband Fuse is van de partij. Zij begeleiden de Syrische klarinettist Kinan Azmeh in een compositie van hemzelf. Floris Kortie heeft zich lateninspireren door het verleden van Carré en introduceert zijn rubriek “Circus Kortie” met een hilarische ganzen-act. 

Podium Witteman in Concert is opgenomen op maandag 4 december in Carré. Bijwonen van deze uitzending is dus niet mogelijk.

Kijk zondagavond 24 december, 18.05u op NPO2 naar Podium Witteman in Concert!