Werner Herbers heeft een diepe liefde voor de muziek uit het interbellum, de periode tussen de twee wereldoorlogen. Een hele generatie jonge componisten is toen monddood gemaakt door de rechtse en linkse Dictaturen in Europa. Deze componisten werden gemarginaliseerd of erger. Velen van hen sloegen op de vlucht. Hun muziek raakte verspreid over de wereld, verscholen in bibliotheken en instituten. Werner Herbers heeft van het eerherstel van deze generatie zijn levenswerk gemaakt. Hij richtte er een ensemble voor op: de Ebony Band. In Podium Witteman vertelt hij over zijn fascinatie voor deze donkere jaren en over zijn persoonlijke betrokkenheid als zoon van een gevluchtte Duitse pacifist.

De bekende cellist Gautier Capuçon is in Frankrijk een nationaal idool, een rockster van de klassieke muziek. Onlangs speelde hij nog op de begrafenis van de ‘Franse Elvis’: Johnny Hallyday. Gautier Capuçon komt met pianist Jérôme Ducros naar Nederland om zijn nieuwe cd te promoten. In Podium Witteman genieten we van een voorproefje.

In Podium Witteman Extra een uitgebreid gesprek van Emma van der Schalie met onze co-presentator en huispianist Mike Boddé. Op deze zondag ziet hij namelijk Abraham! Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO Cultura, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman, zondag 14 januari om 18:05 uur op NPO 2