Facebook
Twitter
Google +
Luister live
Geen info beschikbaar
Afspeellijst
Afspeellijst
Uw afspeellijst is leeg

  Podium Witteman - 11 februari

  dinsdag 6 februari 2018
  caravan1.jpg
  Paul Witteman ontvangt Julian Schneemann en zijn band Caravan, Caspar Vos, het Nederlands Kamerorkest, Lionel Meunier en Vox Luminis.

  De Griekse meesterviolist Leonidas Kavakos is te gast. Kavakos is Nederland voor een concert, a.s. dinsdag in het Concertgebouw in Amsterdam. Dan speelt hij met o.a. pianiste Yuja Wang kamermuziek van Brahms. In Podium Witteman speelt hij Bach!

  De jonge pianist Caspar Vos is al sinds zijn 16de helemaal idolaat van de onbekende componist Nikolaj Medtner. Vos’ eerste cd moest dan ook helemaal gewijd worden aan de muziek van deze Rus, die dwars tegen de heersende mode romantische muziek bleef componeren.


  Jazzpianist Julian Schneemann komt vertellen over zijn band Caravan. Schneemann en zijn band verbinden in hun muziek Oost en West, en jazz en folk.

  Vocaal ensemble Vox Luminis is gespecialiseerd in oude muziek. Ze zijn in Nederland voor een Purcell-dag in het Muziekgebouw aan ’ t IJ. Meteen na de uitzending treden ze daar op. In Podium Witteman zingt het ensemble een aria uit King Arthur van Henry Purcell.

  Het Nederlands Kamerorkest geeft een voorproefje van het project Bach 333, waarin een oproep is gedaan om deel te nemen aan een uitvoering van Bachs muziek met 333 musici. Strijkers uit het hele land zijn zó enthousiast dat de inschrijvingen inmiddels gesloten zijn. Samen met de eerste aanmeldingen speelt het Nederlands Kamerorkest het eerste deel van het Derde Brandenburgs concert. 

  In Podium Witteman Extra bezoekt Emma van der Schalie een repetitie van wereldmuziekband Caravan en onderzoekt hoe de uiteenlopende achtergronden van de bandleden samensmelten in de muziek. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO Cultura, aansluitend aan de reguliere uitzending van Podium Witteman.

  Podium Witteman, zondag 11 februari, 18.05u op NPO2