Van componist Mayke Nas ging onlangs een nieuw stuk in première dat ze componeerde voor Ragazze Quartet: Etherkwartet nr.9. In een theatraal programma wordt de sfeer opgeroepen van een Russische radiostudio. In Podium Witteman horen we een fragment. Mayke Nas is tevens onze Componist des Vaderlands. Welke tips heeft de CdV voor de zomer?

Tips van Mayke Nas

- Wonderfeel, klassiek festival 20 t/m 22 juli

- Oranjewoudfestival, klassiek festival  1 t/m 10 juli

- Secret diary of Nora Plain, liedcyclus met het Ragazze Quartet

- Hugo Morales, nieuw gecomponeerd stuk in première op 17 mei

De Indiase fluitist Hariprasad Chaurasia is een meester op de bansuri, een bamboefluit die horizontaal wordt bespeeld. De 79-jarige Chaurasia wordt internationaal gezien als een van de grootste klassieke musici die India heeft voortgebracht. En hij heeft een nauwe band met Nederland - hij geeft al jaren les aan het Codarts in Rotterdam. Hij is daarvoor in 2008 koninklijk onderscheiden.

Cappella Amsterdam o.l.v. Daniël Reuss zingt het Vierde deel uit Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Ze worden begeleid door het pianoduo Yang Yang Cai en Florian Verweij. Voor de crowdfundingactie kijk hier.

Fuse duikt in deze laatste uitzending van het seizoen in de wondere wereld van de Engelse dansmuziek uit de 17de eeuw.

In Podium Witteman Extra gaat Emma van der Schalie in gesprek met de veelzijdige harpist en harpambassadeur Miriam Overlach. Zij laat Emma de vele klankmogelijkheden van het instrument zien en horen. Podium Witteman Extra wordt wekelijks uitgezonden op het digitale kanaal NPO 2 Extra, aansluitend op de reguliere uitzending van Podium Witteman.

Podium Witteman, 13 mei, 18.05u op NPO 2