Directeur Jochem van Eeghen ontving  namens het Prinses Christina Concours de NPO Radio 4 Prijs 2015. Uit handen van zangeres Tania Kross kreeg het Concours de prijs uitgereikt. Radio 4 beloont het Concours met de prijs voor zijn streven om klassieke muziek een weg te laten vinden naar kinderen en jongeren.

In een volle Hertz-zaal van TivoliVredenburg in Utrecht genoten klassieke muziekliefhebbers en luisteraars van een feestelijk concert, met diverse optredens van jonge talentvolle musici verbonden aan het Prinses Christina Concours. NPO Radio 4 zond het concert live uit. De presentatie van het concert en de uitreiking was in handen van Margriet Vroomans.

 

We reiken de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel. Het Concours schenkt het bedrag aan de Classic Express, de rijdende concertzaal waarmee het Concours kinderen in het hele land met klassieke muziek in aanraking brengt. 

Violist Theo Olof, dirigent Jaap van Zweden, het Nederlands Blazers Ensemble, dirigent Jan Willem de Vriend en zangeres Tania Kross ontvingen eerder de NPO Radio 4 Prijs.